Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt peräti kolmen vuoden mittaisen jatkosopimuksen 30-vuotiaan maalivahti Dennys Rodriguesin kanssa.

Koko uransa ajan kotimaassaan Brasiliassa pelannut 192-senttinen Rodrigues saapui Ouluun maaliskuussa ja nousi joukkueen selkeäksi ykkösmaalivahdiksi. Rodrigues on pelannut kuluvan kauden aikana AC Oulun jokaisessa sarjaottelussa täydet minuutit ja muodostanut vahvan kivijalan koko joukkueen puolustuspelaamiseen.

– Olemme löytäneet erittäin hyvän maalivahdin tähän joukkueeseen. Ulkomaan markkinoilta on harvinaista löytää näin hyviä ja luotettavia pelaajia kuin Dennys. Hän on osoittanut olevansa äärimmäisen tärkeä pelaaja joukkueelle, mutta pidän häntä positiivisena persoonana myös koko seuran imagon kannalta, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Vuoteen 2011 asti ulottuvalla sopimuksella Veikkausliigan nousukahinoissa mukana oleva AC Oulu haluaa osoittaa rakentavansa seuran tulevaisuutta pitkäjänteisesti.

– Pidän AC Oulun ympäristössä näin pitkää sopimusta isona asiana ja vahvana signaalina tulevaisuutta ajatellen. Maalivahti on joukkueen kivijalka ja tämä asia on meillä nyt hyvällä mallilla. Seuraavien kolmen vuoden aikana Dennysin harjoittelukumppaneiksi nousee varmasti myös nuoria oululaismaalivahteja, joten hän on varsin monikäyttöinen mies seuralle, toteaa Malinen tyytyväisenä.

Sympaattinen maalivahti on noussut karismaattisen luonteensa ja aktiivisen pelityylinsä ansiosta nopeasti myös yhdeksi oululaisyleisön suosiksi. Brasilialainen on itsekin onnellinen siitä, että Oulusta on tullut hänelle uusi koti.

– Rakastan Oulun kaupunkia ja tätä joukkuetta. Olen enemmän kuin tyytyväinen näin pitkään sopimukseen, tämä on minulle täydellinen ratkaisu. Tavoitteenamme on pelata lähivuosina Veikkausliigassa ja nousta suomalaisten kärkiseurojen joukkoon, vaimonsa sekä 3-vuotiaan poikansa kanssa Oulussa asuva Rodrigues selvittää.

– Olemme koko perheen kanssa nyt sitoutuneet Ouluun useaksi vuodeksi. Seura on hoitanut kaiken erinomaisesti, ja siitä olen hyvin kiitollinen. Haluan kiittää myös maalivahtivalmentaja Mikko Väänästä, joka on auttanut minua loistavalla tavalla. AC Oulu on minulle kuin yhtä suurta perhettä, iloitsee Rodrigues.

(Toimitus)