Uutinen Edustus

FC Honka ja AC Oulu ovat sopineet espoolaispelaaja Dani Hatakan määräaikaisesta siirrosta oululaisjoukkueen riveihin. 19-vuotias puolustajalupaus saapuu Ouluun maanantai-iltana. Siirto pitää Hatakan AC Oulun paidassa ainakin kahden kuukauden ajan.

Isokokoinen keskuspuolustaja on tuttu kasvo Suomen nuorisomaajoukkueista, joissa hän on kantanut sinivalkoista paitaa yli 30:ssa ottelussa. Kuluvan vuoden maaliskuussa Hatakka kirjasi tililleen ensimmäisen U21-maaottelun Unkaria vastaan. Vuonna 1994 syntynyt Hatakka on tuttu pelaaja maajoukkueista AC Oulun Lassi Nurmokselle, Tuure Siiralle, Matias Ojalalle ja Aapo Heikkilälle.

– Meille tuli mahtava tilaisuus vahvistaa joukkuetta vielä kotiavauksen kynnyksellä. Dani on nuori ja kehittyvä pelaaja, joka on ikäisekseen kuitenkin kokenut. FC Honka ajattelee pelillisesti meidän kanssa pitkälti samalla tavalla, joten sopeutuminen joukkueeseemme sujuu taatusti kivuttomasti, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.

– Dani on meidän profiilin pelaaja – nuori ja nälkäinen, jonka parhaat päivät ovat taatusti vasta edessä. Silti hänen täytyy pystyä vahvistamaan meitä ja nostamaan koko joukkueen tasoa. Hienoa, että pääsimme sopimukseen – uskon siirron olleen kaikkien kannalta hyvä ratkaisu, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen komppaa.

Maanantai-iltana Ouluun matkustava Hatakka on edustuskelpoinen jo torstain kotiavauksessa, jossa AC Oulu saa vieraakseen FC KooTeePeen Kotkasta. Ottelu käynnistyy Raatin stadionilla klo 17:00.