Uutinen Edustus

AC Oulu ja Cristhian Valencia ovat solmineet ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen, jossa on optio kaudesta 2024.

Cristhian Valencia on pelannut aiemmin Suomessa Seinäjoella kauden 2021 ja viime kauden alun. Hänellä on yhteensä 29 Veikkausliigaottelua takanaan ja hän on tehnyt niissä yhteensä viisi maalia ja kolme maalisyöttöä. Vasenjalkainen toppari on osoittautunut olevansa pelipaikallaan aivan liigan kärkipäätä.

Olen iloinen, kun saan olla osa AC Oulua ja myös siitä, että sain mahdollisuuden tulla jälleen Suomeen pelaamaan organisaatioon, joka kehittyy vuosi vuodelta eteenpäin. Se motivoi minua pelaajana.

Cristhian Valencia

30-vuotias puolustaja saapui Suomeen kaudelle 2021 Kolumbian pääsarjajoukkueesta Cúcuta Deportivosta. Lisäksi hänellä on aiempaa kokemusta Panaman pääsarjasta. Nyt toppari on jälleen Suomessa ja valmis aloittamaan tänään työt uuden joukkueen kanssa.

Haluan päästä nopeasti sisään pelisysteemiin, jonka Professori Ricardo Duarte on rakentanut joukkueelle. Haluan auttaa seuraa pääsemään tavoitteisiinsa ja jopa niiden yli, kuten voittaa Veikkausliiga, Suomen Cup ja Liigacup sekä ottaa Europaikka kaudelle 2024. Haluan menestyä ja olen aina valmis tekemään kaikkeni sen eteen niin treeneissä kuin kentällä.

Cristhian Valencia

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kuvailee Valencian olevan hyvä kaksinkamppailuissa niin maassa kuin ilmassa sekä hän osaa avata peliä monipuolisesti. Lisäksi hän on vaarallinen myös hyökkäyspään erikoistilanteissa.

Olen erittäin tyytyväinen, että saadaan Cristhian Ouluun. Ensi kaudelle joukkue on tähän mennessä nuorentunut aika lailla, joten oli tärkeää saada kokemusta joukkueeseen sekä tälle tärkeälle pelipaikalle.

Markus Heikkinen