Uutinen Edustus

Suomen Palloliiton ja Veikkausliigan vuotuisessa tilaisuudessa jaetaan palkintoja ansiokkaille jalkapalloihmisille ja -yhteisöille. Eilen maanantaina juhlitussa gaalassa Vuoden poikapelaajaksi valittiin OLS-kasvatti ja AC Oulun paitaa kantanut Akseli Kalermo. Vuoden Kaikki Pelaa-valmentajaksi valittiin puolestaan AC Oulun yhteistyöseura OsPan Ari Alavesa. Vuoden naispelaaja on OLS-kasvatti, nykyisin Lilleströmiä edustava Tinja-Riikka Korpela.

Palloliiton sivut luonnehtivat valintoja seuraavasti:

Vuoden poikapelaaja: Akseli Kalermo, IF Brommapojkarna

Akseli Kalermo pelasi lähes täydet peliminuutit kauden peleissä, ja hän sai tuntumaa myös vuotta vanhemman ikäluokan EM-jatkokarsinnassa. Topparina ja kapteenina Kalermo on johtanut joukkueensa puolustuspeliä tehokkaasti, alle maali omiin ottelua kohden kertoo onnistumisesta.

Vuoden Kaikki Pelaa-valmentaja: Ari Alavesa, Oulunsalon Pallo

Vuoden Kaikki Pelaa -valmentaja on tehnyt useamman vuoden valmentamiensa poikien kanssa erinomaista työtä kannustavalla japelaajia huomioivallaotteella. Ari Alavesa on jaksanut kannustaa ja opastaapoikiaharjoituksissa sekä innostanut heitä menestyksekkäästi omatoimiseen harjoitteluun. Hänen valmentamallaan joukkueella on selkeät ja avoimet pelisäännöt nähtävillä seuran nettisivuilla.

Vuoden naispelaaja: Tinja-Riikka Korpela, Lilleström

Suomi on uniikki maa sillä meillä on kaksi kansainväliset mitat täyttävää maalivahtia. Vuoden pelaaja on osoittanut niin EM-lopputurnauksessa kuin kauden muissakin peleissä, että hänellä on suuri vaikutus joukkueen esityksiin ja lopputuloksiin. Hänen pelitaidot ja rauhallisuus isoissa otteluissa, mutta myös hänen ammattimaisuutensa sekä johtajan ominaisuudet niin kentällä kuin kentän ulkopuolella auttavat niin muita pelaajia kuin valmennusjohtoa takaamaan laadukkaan toiminnan kaikilla osa-alueilla.

AC Oulu onnittelee Akselia, Aria sekä Tinja-Riikkaa hienoista saavutuksista!