Uutinen Edustus

AC Oulu ja maalivahti Calum Ward ovat solmineet kauden 2022 kattavan sopimuksen.

Englantilaisen AFC Bournemouthin kasvatti Calum Ward saapuu AC Oulun maalivahtiosastolle yhden kauden kattavalla sopimuksella. Ward saapuu Ouluun Helsingistä, jossa hän pelasi viime kauden HIFKin paidassa.

”Calum Ward oli päättyneellä kaudella auttamassa omalla panoksellaan HIFKiä seuran parhaaseen sijoitukseen vuosikymmeniin. Pelaamissaan otteluissa hän osoitti olevansa laadukas Veikkausliiga-maalivahti. Lisäksi hänen pelityylinsä ja ominaisuudet sopivat AC Oulun tulevan kauden pelitapaan. Laadukkaan AFC Bournemouthin akatemian läpikäyneenä perusasiat ovat kunnossa ja maalivahdiksi hän on vielä nuori, joten parhaat vuodet ovet vielä edessä. Odotan mielenkiinnolla yhteistyötä hänen kanssaan!”, kommentoi maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen uuden maalivahdin saapumista.

Vasta 21-vuotias maalivahti saapui Suomeen alkuvuodesta ensin lainasopimuksella HIFKiin ja seura päätyi neuvottelemaan hänet myöhemmin keväällä omiin riveihinsä suoralla pelaajasopimuksella. Nyt lupaavan nuoren maalivahdin tie käy pohjoisemmaksi Ouluun, josta Ward on hyvillään.

”AC Oulusta minulla on hyvä tunne. Seura haluaa mennä eteenpäin edellisestä kaudesta. Itse kaupungista en tiedä kovinkaan paljon. Sen tiedän, että Oulu on historiallinen ja tulevaisuuteen katsova kaupunki, jota haluan myös itse vaalia. Lisäksi Oulu saattaa olla paljon kylmempi kaupunki kuin Helsinki.”, summaa Calum Ward ajatuksiaan uudesta seurasta ja kaupungista.

Ensimmäisellä kaudella Veikkausliigassa Ward pelasi 14 ottelua ja osoitti olevansa hyvä maalivahti sarjaan.

”Odotukseni itsestäni ensi kaudella ovat korkealla. Tavoitteenani on olla ykkösmaalivahti ja avainpelaaja ensi kauden joukkueen tavoitteiden saavuttamisessa.”, kommentoi Ward omia tavoitteita ensi kaudesta.

”Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Wardin Ouluun. Hän on nuori ja lupaava maalivahti sekä osoitti menneellä sesongilla olevansa hyvä liigavahti”, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen Wardin sopimusta.