Uutinen Edustus

Polvileikkauksestaan pelikuntoon toipunut toppari Boussad Houche toivoo joukkueeltaan kovaa taistelutahtoa myös loppukauden otteluihin. Sitä kautta ranskalainen uskoo AC Oulun palaavan jälleen voittojen tielle.

AC Oulun kokeneimpiin pelaajiin lukeutuva Boussad Houche ei aio luovuttaa, vaikka kärkijoukkueet Viikingit ja JJK ovat viimeisten kierrosten aikana karanneet jo huolestuttavan kauas oululaisryhmästä.

– Meidän kannaltamme tilanne on mennyt vaikeaksi, mutta täytyy huomioida, että edelleen on kuusi ottelua jäljellä. Kun yhdestä voitosta saa kolme pistettä, tarkoittaa se sitä, että tilanne voi muuttua vielä moneen suuntaan. Lisäksi pelaamme loppukauden aikana vielä sekä JJK:ta että Viikinkejä vastaan, joten kaikki on edelleen mahdollista, Houche luo uskoa.

– Se on tietenkin selvää, että jos haluamme nousta tällä kaudella, ei meillä ole enää varaa hävitä, eikä oikeastaan pelata edes tasan. Joukkueessa on hyvä henki, mutta meidän täytyy nyt löytyy se samanlainen taistelutahto ja voittamisen halu, mikä oli alkukaudella.

Houche toivoo koko joukkueelta ennen kaikkea tinkimätöntä työntekoa kauden loppuun asti, jotta viimeisen ottelun jälkeen jokainen voi olla ylpeä itsestään. Nousupaineita pelaajistolla ei hänen mukaansa ole.

– Ei meillä ole ollut sellaisia paineita koko kauden aikana, eikä tilanne ole muuttunut miksikään. Tärkeintä olisi nyt saada oma peli jälleen kulkemaan. Meillä on tavallaan jonkinlainen seinä edessä ja se seinä pitäisi nyt murtaa, jotta pääsemme eteenpäin, Houche kuvailee.

Suurella sydämellä pelaamista koko joukkueelta vaativa ranskalainen on itse osoittanut kovaa sisua koko kauden ajan, sillä toppari on pelannut kahta vaille kaikki sarjaottelut kivuliaasta polvivammasta huolimatta.

Elokuun pelitauon aikana vammaan saatiin vihdoin helpotusta, kun polvi operoitiin.

– Leikkaus oli tehtävä, sillä polvi oli ollut niin kipeä jo kauan aikaa. Nyt tuntuu huomattavasti paremmalta, vaikka edelleen on hieman kipuja. Koko ajan mennään parempaan suuntaan ja teen kovasti fysikaalisia hoitoja sekä muita kuntoutustoimenpiteitä.

– Viime lauantain peli oli hieman hankala, koska ehdin olla sitä ennen mukana vain kolmissa harjoituksissa. Seuraavassa ottelussa Jyväskylässä on varmasti jo helpompaa, Houche kertoo.

Houchen topparipari loppukauden ajan tullee olemaan venäläinen Aleksandr Gorbatshov, koska sekä Antti Pehkosen että Juho Meriläisen pelit tämän kauden osalta ovat ohi. Kaksikko pelasi yhdessä jo Jippoa vastaan viimeiset 75 minuuttia.

– Gorbatshov on varsin vahva ja mielestäni hyvä pelaaja. Hän ei tee juurikaan rikkeitä, vaan pelaa mahdollisimman yksinkertaista peliä. Hänestä tulee varmasti olemaan vielä enemmän apua joukkueelle, kunhan pelisysteemi tulee vielä tutummaksi, uskoo Houche.

AC Oulun seuraava ottelu on tulevana lauantaina Jyväskylässä JJK:ta vastaan. Oululaisjoukkueen loppukauden kurssi on edelleen käännettävissä, ja lauantaina olisi oiva tilaisuus iskeä kirivaihde päälle.

(Toimitus)