Uutinen Edustus

AC Oulun kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa keskikentän pohjalla on taistellut täydet peliminuutit Axel Orrström. Orrström oli joukkueen viimeinen palanen, joka saapui Ouluun vasta viikko ennen sarjakauden alkua.

KATSO VIDEO! (30Mt):
Esittelyssä Axel Orrström.wmv
Video myös YouTubessa

Orrström saapui Ouluun Skotlannista, jossa hän pelasi kolme kuukautta Dumbartonin joukkueessa. Skotlannin reissua ennen Helsingin jalkapallokoulut läpikäynyt pelaaja edusti kolmen vuoden ajan tälläkin kaudella Ykkösessä pelaavaa helsinkiläistä Atlantista.

Orrström kertoo, että Skotlannista lähdön jälkeen hänellä oli pari erilaista vaihtoehtoa tälle kaudelle.                                                                                           

– Mietin ensin, että jään Helsinkiin, koska opiskelupaikkakin on siellä. Sitten kuitenkin Oulusta soitettiin ja rupesin miettimään asiaa. Suuri vaikutus oli sillä, että AC Oulussa pelaava toinen helsinkiläinen Niko Kukka kehui paljon näitä Oulun juttuja. Samoin soitin myös viime kaudella Oulussa pelanneelle Valeri Minkeselle, että mikä täällä on meininki. 

– Tähän mennessä olen ollut todella tyytyväinen valintaan. Peleissä on yleisöä paikalla ja olosuhteet ovat hyvät. Olen tykännyt tosi paljon Juha Malisen valmennuksesta, sillä treenit ovat hyviä ja monipuolisia. Mutta totta kai treenit ovat aina treenejä, pelit ratkaisevat, 22-vuotias Orrström toteaa.

Orrström on näyttänyt tähän mennessä pelatuissa otteluissa vahvistavansa joukkuetta keskikentän pohjalla. Yhteispeli Dominic Yoben ja Iyam Fridayn kanssa on sujunut hyvin, vaikka aina löytyy myös parannettavaa.

– Molemmat ovat hyviä ja taitavia jätkiä. Kun kaikki tekevät kovasti duunia, niin tulos on hyvä niin kuin Vaasaa vastaan nähtiin. Itse olen aina ollut enemmän syöttelijätyyppi. Olen pelannut paljon keskikentän pohjalla, mutta ylempänäkin pelaaminen onnistuu. Uskon tuovani joukkueeseen malttia ja syöttötaitoa.

– Pelaamme koko joukkueena todella suoraviivaisesti, mutta joissain peleissä on pakko ottaa vähän takapakkiakin. Kovempia jengejä kun tulee vastaan, niin malttia tarvitaan vielä lisää, jotta pystymme hallitsemaan peliä, muistuttaa Orrström.

Joka tapauksessa usko joukkueen menestymiseen on vahva.

– En näe mitään syytä, miksi emme voisi voittaa koko sarjaa. Sarja on niin tasainen, että tässä pelataan ristiin rastiin koko ajan. Viikingit ja JJK ovat tietysti satsauksien myötä kovia, mutta meilläkin on jokaisessa ottelussa 11 hyvää jätkää kentällä.

Seuraava ottelu on edessä sunnuntaina, jolloin sarjanousija GrIFK saapuu Kauniaisista vierailulle Ouluun.

– Heiltä löytyy muutama tuttu pelaaja ja esimerkiksi Miika Jokiperä on hyvä toppari. Jos asenne on kohdillaan ja annamme kaikkemme, niin varmasti hoidamme pelin. Lähdetään pelaamaan samalla tavalla kuin Vaasaa vastaan eli pyritään hallitsemaan peliä ja käyttämään nopeita laitureitamme hyväksi, päättää Orrström.

KATSO VIDEO! (30Mt):
Esittelyssä Axel Orrström.wmv

AC Oulu – GrIFK Castrenissa sunnuntaina klo 18.30 – tervetuloa!

(Toimitus)