Uutinen Edustus

AC Oulu ja Asla Peltola ovat solmineet kaksivuotisen pelaajasopimuksen kattaen kauden 2025 loppuun asti ja siinä on vuoden seuraoptio.

Viime kaudella Asla oli Kakkosessa pelanneen Honka-akatemian tärkeimpiä pelaajia. Aslalla on jo ennestään vahva yhteys Ouluun ja AC Ouluun, sillä hänen jalkapallouransa on alkanut Oulussa ja hänen isänsä, Mike Peltola, toimi AC Oulun kapteenina kausilla 2005-2006.

Hyvät fiilikset sopimuksesta ja mukava tulla takaisin Ouluun. Seurasta ja organisaatiosta minulle on jäänyt hyvä kuva ja Oulun kautta monet pelaajat ovat päässeet vielä eteenpäin urallaan kovempiin sarjoihin, joka itselläkin on tavoitteena.

Tulevalla kaudella tavoitteena on kehittyä pelaajana ja päästä pelaamaan Veikkausliigaa. Tulevaisuudessa tavoitteena on ponnistaa Veikkausliigan kautta ulkomaille.

Asla Peltola

Asla on nuori ja potentiaalinen kutospaikan pelaaja, jonka kehityskäyrä on jyrkästi ylöspäin. Vasenjalkainen Asla omaa muun muassa monipuolisen syöttö- ja potkuvalikoiman, kykenee pelaamaan ahtaissa tiloissa ja pystyy puolustamaan monenlaisia tiloja.

Todella hyvin mielin, että saatiin Asla houkuteltua Ouluun. Voidaan melkein puhua paluumuuttajasta, koska Asla on asunut Oulussa vuoteen 2010 asti.

Asla on fyysisesti myöhään kehittynyt pelaaja, joka on joutunut tosissaan taistelemaan harjoituksissa ja peleissä oltuaan juniorivuosinaan muita selvästi pienempi. Viime vuosien pituuskasvu on tuonut mukanaan tarvittavaa fyysisyyttä pelaamiseen ja mittaakin on jo päälle 180cm. Aslalla on kaikki modernin kutospaikan pelaajan ominaisuudet. Niiden ja asenteensa ansiosta tulee kehittymään myös jatkossa. Harjoituskauteen lähdetään niin, että Asla on sekä ykkösjoukkueen että reservijoukkueen pelaaja ja painopistettä vaihdellaan kauden edetessä tilanteen mukaan. 

Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen