Uutinen Edustus

AC Oulun ja Ashley Coffeyn yhteinen taival jatkuu ensi kaudella. Seura on käyttänyt sopimukseen kuuluneen option ja näin maalitykki nähdään ensi kaudella jälleen Laivastonsinisessä nutussa.

Viime kaudella Veikkausliigassa 13 maalia ja neljä syöttöä tehoillut englantilainen Ashley “Kahavi” Coffey jää Ouluun. Monella vastustajan maalivahdilla ja puolustajalla menee tästä uutisesta varmasti kahavit väärään kurkkuun, mutta Oulussa ja Raatissa uutinen otetaan innolla vastaan. 

Olen erittäin hyvilläni jatkosopimuksesta AC Oulussa. Tämä vuosi on ollut pitkästä aikaa erittäin nautinnollista aikaa.

Siitä hetkestä, kun saavuin seuraan tammikuussa, kaikki ovat kohdelleet minua mahtavasti. Sain mahdollisuuden näyttää osaamiseni tällä tasolla ja uskon, että näytin olevani sen arvoinen kentällä.

Kokonaisuudessaan viime kausi oli ylä- ja alamäkeä. Minulle jäi tunne, että jotain jäi puuttumaan selvästi ja sen vuoksi olen erittäin innoissani jatkosopimuksesta. Odotan innolla uutta valmennustiimiä sekä uusia että vanhoja pelikavereita, joiden kanssa lähdetään tavoittelemaan jotain erityistä meidän kannattajille ja seuralle.

Ashley Coffey
Ashley Coffey. Kuvaaja: Elias Mustonen.

AC Oulun kannattajat valitsivat raamikkaan ja romuluisen maalintekijän vuoden pelaajakseen. Eikä suotta, sillä 29-vuotias hyökkääjä oli joukkueen kovin maaliruisku läpi kauden.

Ashley teki menneellä kaudella lähes 20 maalia kun otetaan kaikki viralliset pelit huomioon sekä oli mukana järjestelemässä montaa muuta. Tuo joukkueeseen myös muunlaista hyötyä, kuten kaksinkamppailuvoimaa ja peräänantamattomuutta. Lisäksi Ashleylla on vielä halua ja potentiaalia kehittyä paremmaksi pelaajaksi.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen