Uutinen Edustus

AC Oulun hyökkääjä Aristote Mboma on valittu Ykkösen kesäkuun pelaajaksi. Valinnan suoritti Jalkapallon pelaajayhdistys, eli pelaajat itse.

Aristote Mboma, 22, teki kesäkuussa AC Oululle viisi maalia neljässä ottelussa. Kauden toinen hattutemppu JJK-vierasottelussa, ja kaksi maalia kotiottelussa Grankulla IFK:ta vastaan olivat kova saavutus nuorelle hyökkääjälle. Kauden ensimmäinen hattutemppu syntyi toukokuussa kotiottelussa EIF:tä vastaan. Alkukauden aikana 12:ssa ottelussa maaleja mies on tehnyt jo huikeat 10 kappaletta. 

Alkukauteen ”Totti” on ollut suhteellisen tyytyväinen.

– Ihan hyvä fiilis, koska kesäkuu meni aika hyvin, kun joukkuekaveritkin oli jeesamassa. Kausi on ollut tasainen. Tietenki meillä oli alussa vähän hankalaa, koska joukkue kasattiin hieman myöhään. Nyt tunnetaan toistemme pelitavat, joten alkukauden hankaluudet ovat poissa, kertoo Mboma. 

Loppukaudelle miehellä on selkeät tavoitteet. 

– Ainoa tavoite on että joukkue tulee pysymään kärkisijoilla, tiivistää Mboma. 

Vaikka aiemmin urallaan mm. Veikkausliigaa FC Hongassa ja FC Lahdessa pelannut mies saapui Ouluun kauden kynnyksellä, on hän ollut tyytyväinen tänne tuloon. 

– Oulu on kaunis kaupunki ja olen viihtynyt täällä hyvin, sateesta huolimatta. Myös on tyttäreni viihtynyt Oulussa, etenkin Daven kanssa, päättää Mboma.