Uutinen Edustus

Pitkän ja upen kansainvälisen uran maalivahtina luonut oululaislähtöinen Antti Niemi nimetään keskiviikkona AC Oulu-KPV-ottelun alla oululaisen jalkapalloilun Hall of Fameen.

Niemi on yksi kirkkaasti menestyneimmistä Oulusta maailmalle ponnistaneista jalkapalloilijoista, ja häntä pidetään yleisesti Suomen kaikkien aikojen maalivahtina. OLS:n kasvatti pelasi ulkomailla ammattilaisena tanskalaisessa FC Kööpenhaminassa, skottiseuroissa Glasgow Rangersissa ja Heartsissa sekä Englannin kentillä Southamptonissa, Fulhamissa ja Porsthmouthissa.

Suomessa Niemi voitti HJK:ssa Suomen mestaruuden ja edusti A-maajoukkuetta 67 ottelussa, mikä on ennätyksellinen määrä suomalaisista maalivahdeista. Vuonna 2004 Suomen vuoden jalkapalloilijaksi valitun Niemen pelaajaura maajoukkueessa päättyi vuonna 2007, mutta nykyään hän toimii Huuhkajien maalivahtivalmentajana.

Niemi seuraa edelleen tarkasti oululaista jalkapalloilua.

– Uudistunut Raatin kenttä veti kolmisenkymmentä vuotta sitten paikan täyteen Liverpoolin vieraillessa Oulussa. Olin itsekin paikalla ja se on yksi ensimmäisistä muistoistani lapsuudessa. Nyt olosuhteiltaan ja idylliltään uusvanha kotiluola sysää AC Oulun ilmeen aivan uudelle tasolle verrattuna entiseen. Paikka suorastaan huutaa jo historiansa puolesta pääsarjafutista kentälleen, Niemi totesi ACIAA-lehden ensimmäisessä numerossa.

– Oulussa on nyt tilaus yleisöltä, motivoitunut ja ammattitaitoinen tausta seuran puolelta sekä onnistuneet olosuhdeuudistukset. Näillä eväillä pitäisi jo tässä maassa päästä pitkälle, jatkoi Niemi.

Niemi on keskiviikkona paikan päällä Raatissa, kun AC Oulu kohtaa kotiottelussaan KPV:n. Ottelun alla hänelle ojennetaan Hall of Fame -diplomi sekä pelipallo. Jalkapallokonkari lähettää ottelun alla terveisiä myös oululaisyleisölle.

– AC Oulu on lähtenyt uuteen nousuun, vain taivas saa olla rajana. Kysy itseltäsi oululainen: ”Olisiko Oulu vieläkin mielekkäämpi paikkaa ellää ja asua, jos täällä olisi menestyvä pääsarjatason jalkapalloseura?” Jos vastasit kyllä, älä unohda, että sinäkin voit vaikuttaa. Menkää Raattiin ja kannustakaa! Paljon huonomminkin voisi kesäisen iltapäivän viettää.

Oululaisfutiksen Hall of Fameen valittavan jalkapalloihmisen perusteena on, että hän on jo päättyneen uransa aikana saavuttanut selkeän murtautumisen kansalliselle tasolle ja herättänyt toiminnallaan positiivista huomiota. Pelaaja, valmentaja tai toimihenkilö on myös saavuttanut A-maajoukkuetason tai päässyt ainakin lähelle sitä.

– Valittavat jalkapallopersoonat tunnetaan muualla Suomessa ja jopa ulkomailla. Tällä tavalla pyrimme tuomaan esille myös oululaista jalkapallohistoriaa. Samalla tuomme nuorille tutuiksi takavuosien oululaisia jalkapalloihmisiä, valintaraatiin kuuluva AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

AC Oulu – KPV Raatin stadionilla keskiviikkona klo 18.30 – tule paikalle ajoissa todistamaan Antti Niemen valinta Hall of Fameen!

KATSO MYÖS NOSTALGINEN VIDEO KASTELLIN URHEILULUKION POJISTA (mukana Antti Niemi) VUODELTA 1989!

Katso myös lista aiemmin Hall of Fameen nimetyistä henkilöistä

(Toimitus)