Uutinen Edustus

AC Oulu on allekirjoittanut pelaajasopimukset kahden nuoren oululaislupauksen kanssa. Anselmi Nurmelan ja Pekka Wellingin sopimukset ovat molemmat yksivuotisia.

Anselmi Nurmela on AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmelan poika. 17-vuotias keskikentän moottori tunnetaan vahvana kahden suunnan pelaajana, joka tekee pelipaikkaansa nähden paljon maaleja. ”Ami” teki debyyttinsä AC Oulun paidassa jo viime syksynä kotiottelussa AC Kajaania vastaan, jossa hän esiintyi ensimmäisen kerran isänsä kanssa yhtäaikaa kentällä virallisessa ottelussa. Uran avausmaali laivastonsinisten paidassa oli puolestaan vuorossa viikko sitten Suomen Cupin ottelussa GBK:ta vastaan. Hyvät otteet kentällä ovat poikineet paikan Suomen U18-maajoukkueessa, jonka mukana Ami matkustaa maaliskuun alussa Latviaan Federation Cupiin.

– Ami on kehittynyt todella hurjaa vauhtia parin vuoden aikana, kuten nuoressa iässä toki täytyykin. Hän on erittäin päättäväinen pelaaja, josta voi kasvaa meille johtava pelaaja lyhyessäkin ajassa. Nuorten miesten kanssa tarvitaan kuitenkin malttia ja oikeanlaista harjoittelua ja pelaamista. Tämä -96 ikäluokka on pelannut ja harjoitellut jo nappuloista saakka, siten miten me haluamme nyt pelata. Se on suuri etu, että putki kohti edustusjoukkuetta on kunnossa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Pekka Welling on niin ikään vuonna 1996 syntynyt pelaaja, joka on kuulunut AC Oulun harjoitusrinkiin jo viime kaudesta lähtien. Vahva hyökkääjä tunnetaan erittäin hyvästä maalivainustaan ja hän on tottunut ratkaisemaan otteluita. Myös Pekka on kuulunut Suomen U18-maajoukkueen rinkiin, mutta loukkaantumiset ovat hidastaneet hieman nuoren miehen menoa. Kovan kuntoutumisjakson ansiosta loukkaantumiset on nyt selätetty ja oululaishyökkääjä pääsee keskittymään täydellä teholla tulevaan pelikauteen.

– Pekka on pikkupojasta asti tehnyt paljon maaleja. Meillä ei Suomessa ole koskaan liikaa maalintekijöitä, mutta Pekalla on loistavat mahdollisuudet paukuttaa kovia maalimääriä. Myös hänelle meidän pelitapa on jo selkäytimessä, joten kehittymiseen on parhaat mahdolliset lähtökohdat. Työtä vaaditaan kuitenkin paljon molempien poikien osalta, Ojanen lopettaa.

Sopimusten myötä AC Oululla on kasassa 11 pelaajasopimusta. Lisää sopimusuutisia on lupa odottaa lähiaikoina.

ACOTV

Yhteistyössä