Uutinen Edustus

AC Oulu ja laitapuolustaja Aleksi Lappalainen ovat solmineet pelaajasopimuksen. Uunituore sopimus sisältää kauden 2015 sekä option kaudesta 2016.

Muhokselta kotoisin oleva Lappalainen on pelannut AC Oulussa kahden kauden aikana yhteensä 19 virallista ottelua. Kaudella 2013 19-vuotias laitapuolustaja kuului vielä Oulun Luistinseuran A-junioreihin, mutta viime kaudella hän oli jo laivastonsinisten sopimuspelaaja. Ikäluokkansa maajoukkueringissäkin esiintynyt laitapuolustaja tunnetaan tinkimättömästä asenteesta. 

– Jallun viime kausi alkoi loukkaantumisilla, mutta loppua kohden hän laittoi itsensä kuntoon ja nousi avauskokoonpanon pelaajaksi. Tammikuussa alkava varusmiespalvelus tulee vähän huonoon saumaan, mutta kaikki on itsestä kiinni – hän tulee kilpailemaan kynsin hampain laitapuolustajan tonteista. Jallu on nuori ja kehittyvä Oulun alueen kasvatti, joka istuu meidän profiiliin kuin nyrkki silmään, AC Oulun manageri Timo Kalermo kertoo.

– Kaksinkamppailuvoima ja raudan luja asenne ovat Jallun tavaramerkkejä. Pelin avaaminen ja pallokontrolli pitää saada paremmalle tasolle, mutta hänellä on kaikki edellytykset nousta jälleen uudelle tasolle vuoden kokeneempana. Vaikeasta alkukaudesta huolimatta Jallu kehittyi valtavasti ja hän laittoi itsensä kuntoon – nyt taistellaan jälleen peliajasta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen päättää.

Nuori mies itse odottaa tulevaa kautta innolla.

– Intti vähän sotkee kuvioita, mutta hoidetaan se alta pois kunnialla. Teen kaikkeni, jotta pelaaminen ja harjoittelu kärsisi mahdollisimman vähän. Laitapuolustajan tontille on kivasti kilpailua, mutta uskon tilanteen olevan kaikille vain hyvästä – parhaat ansaitsevat paikkansa varmasti. Seurassa on tällä hetkellä tekemisen meininki ja joukkueen perusrunko alkaa olla hyvin kasassa. Kaikki ymmärtävät tavoitteemme liiganousun suhteen ja sen eteen joka jätkä tekee töitä, Lappalainen naulaa.

Lappalaisen sopimuksen myötä AC Oululla on kasassa 13 pelaajasopimusta kaudelle 2015.

ACOTV

Yhteistyössä