Uutinen Edustus

AC Oulun toimitus haastatteli PS Kemistä AC Ouluun siirtynyttä Aleksi Gullstenia. Jutussa pureudutaan talven harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa loistavasti esiintyneeseen laitahyökkääjään.

– Omalla tavallaan ujo, mutta tutustuttaessa sosiaalinen. Kiltti, mutta varsinkin pelikentällä kärkkäämpi – näin luonnehtii itseään Tornion Tarmossa ensi kosketuksensa futikseen saanut Aleksi Gullsten.


Tornion Tarmosta C-juniori ikäisenä TP-47:aan siirtynyt Gullsten on hionut pelisilmäänsä useammassakin pallopelissä. Jääpallon puolella hän keräsi kokemusta jopa juniorimaajoukkue tasolla teini-iässä. Jääpallo sai kuitenkin jäädä kuusitoistavuotiaana, kun alkoi suurempi panostaminen jalkapalloon. Tornion jälkeen hänen tiensä kulki Kemiin, jossa PS Kemin paidassa hänelle kertyi 57 Veikkausliigaottelua. Kemin vuosien jälkeen 24-vuotias pelimies otti urallaan seuraavan askeleen ja muutti Ouluun.

Kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen AC Oulun kanssa kirjoittanut Gullsten kertoo alun kotiutumisen olleen suhteellisen helppoa

– Hyvin on lähtenyt käyntiin. Helppo oli muuttaa, kun kyseessä on tuttu kaupunki ja asuntokin löytyi hyvien kulkuyhteyksien varrelta keskustasta, ”Allu” kertoo

Uuden elämän rytmi hakee vielä muotoaan, mutta pääosin vapaa-ajallaan mies tykkää viettää aikaa läheistensä kanssa. Kuntosalilta miehen saattaa myös bongata varsin usein.Tulevaan kauteen Gullsten lähtee hyvillä fiiliksillä.

– Näyttää tosi hyvältä tällä hetkellä ja varmasti saadaan peli valmiiksi kesään mennessä ja pystytään taistelemaan noususta. Jokaisessa ottelussa lähdetään pelaamaan voitosta, mies jäsentelee.

Myös joukkueen ilmapiiriin Aleksi on myös tyytyväinen ja kiitosta saa nimenomaan yhtenäisyys ja sooloilijoiden puute. Pukukopin hauskimmasta pelaajasta kysyttäessä Aleksi hieman arastelee.

– Ei varmaan pitäisi sanoa tätä ääneen, ettei kyseisellä herralla nouse hattuun, mutta kyllä Tahvis (Toni Tahvanainen) on ihan hauska. Hetki sitten joukkueeseen liittynyt David Ramadingaye on myös viihdyttävä kaveri, Gullsten jatkaa.

Gullstenin saldo Suomen Cupin peleissä on ollut hyvä. Maalinteossa laitahyökkääjä on onnistunut peräti neljä kertaa neljässä ottelussa. Yhtenä henkilökohtaisena tavoitteena hän mainitseekin joukkueen auttamisen maalienteon muodossa.

– Tavoitteet tulevalle kaudelle on jatkaa maalien tekemistä ja tietysti pelata mahdollisimman hyvin, sanoo Gullsten.

Tulevaisuuden haaveissa Aleksilla siintää ajatus pelata ulkomailla, mutta mitään suosikki liigaa tai seuraa mies ei nosta esille.

– Enemmänkin tavoitteena on sellainen selvä ammattilaisuus, Gullsten unelmoi.

Tulevana lauantaina AC Oulu kohtaa vieraskentällä PS Kemin Suomen Cupin ottelussa. Kahtena edellisellä kaudella Kemissä pelannut Gullsten odottaa tulevaa ottelua jo innolla.

– Mukava lähteä pelaamaan vanhaa seuraa vastaan. Paljon on ollut Kemissä vaihtuvuutta, mutta pelkästään positiivisilla fiiliksillä reissuun, Allu tuumaa.

Kannattajille miehellä on selvät terveiset.

– Tulkaa katsomaan kaikki mahdolliset pelit. Se antaa energiaa pelaajille kentällä ja toimii motivaattorina pelin aikana, Gullsten päättää.