Uutinen Edustus

Oululaislähtöinen Rovaniemen Palloseuran liigapelaaja Akseli Kalermo liittyy Laivastonsinisten riveihin syyskuun alkuun kestävällä lainasopimuksella. Koko loppukauden kestävä laina on myös mahdollinen, tilannetta tarkastetaan kuun vaihteessa.

Akseli Kalermo, 19, on AC Oulun uusi vahvistus. Kuten edellä mainittiin, aluksi on sovittu syyskuun alkuun kestävästä lainasopimuksesta, mutta myöskään koko loppukauden kestävä lainasopimus ei ole pois suljettua. Kalermo on pelannut tällä kaudella kuudessa Veikkausliiga-ottelussa Rovaniemen Palloseuran riveissä. Siirtoa AC Ouluun oli mahdollistamassa rakennusalan yhtiö Peab. 

– Todellä hyvillä fiiliksillä tulen AC Ouluun. Heti, kun puhelin soi ja kerrottiin että AC Oululla on loukkaantunut pelaaja, ja Rane pyysi juuri mua tulemaan, niin oli helppo päätös tulla Ouluun. Etsittiin agentin kanssa lainaseuraa jo aiemmin, ja oli kaksi muuta vaihtoehtoa tarjolla, mutta tää meni heti niiden edelle. Tunnen AC Oulusta lähes kaikki ihmiset, työntekijät ja pelaajat. AC Oulu on aina halunnut auttaa mua, ja päästänyt harjoituksiin ulkomailta kun olen tullut lomailemaan. Loistava fiilis tulla juuri Ouluun, myhäilee Kalermo.

Ennen RoPS-kuviota hän on kokeillut siipiään Ruotsissa IF Brommapojkarnan sekä Italiassa Atalantan organisaatiossa. Rovaniemelle Kalermo siirtyi kesken viime kauden. Oulussa hän on pelannut juniorivuosina OLS:n riveissä. Lisäksi Kalermo on pelannut 2012 vuodesta lähtien kaikissa poikamaajoukkueissa. Tällä hetkellä hänet löytää U19-joukkueesta, jossa pelejä on kertynyt kaksi kappaletta. 

– Aksu on ikäisekseen kokenut pelaaja, löytyy liigapelejä ja maaotteluita. Tässä paketissa tiedetään, mitä saadaan. Hän on hyvässä kunnossa, ja kaiken lisäksi vielä oululainen pelaaja, kertoo lyhyesti AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Laivastonsininen pelipaita Kalermolla on ollut päällä kaksi kertaa harjoitusotteluissa kaudella 2013. Tämän kauden epävirallisen debyytin hän teki jo torstaina PSC:tä pelatussa harjoitusottelussa. Tuo ottelu päättyi AC Oulun 5-0 voittoon. Maalinteossa onnistuivat Aristote Mboma, Juuso Kemppainen, Gilberto sekä Pekka Welling kahteen kertaan.  

Seuraava kotiottelu on tulevana maanantaina 15.8. klo 18.30 Raatin stadionilla. Kärkikamppailussa vastassa on JJK. Osta lippusi ennakkoon tästä