Uutinen Edustus

AC Oulun puolustaja Jussi Äijälä on tyytyväinen sekä omaan että joukkueensa alkukauteen. Seuraava ottelu on edessä jo torstaina, kun helsinkiläinen Käpylän Pallo saapuu vierailulle Castreniin.

Ensimmäistä kauttaan Ykkösen tasolla pelaava Äijälä on esiintynyt tähän mennessä AC Oulun jokaisessa neljässä ottelussa. Sarja-avauksessa Äijälä aloitti penkillä, mutta seuraavissa kolmessa ottelussa 19-vuotias oululainen on pelannut täydet minuutit oikean laitapuolustajan tontilla.

Kausi on vasta alussa, mutta ainakin startti on ollut hyvä sekä Äijälällä että koko joukkueella.

– Huomaa, että vauhti on kovempaa kuin viime kaudella, jolloin pelasin Kakkosessa. Pelaajat ovat parempia ja tarkempana joutuu koko ajan olemaan. En kuitenkaan ole tuntenut, että vauhti olisi liian kovaa. Kausi on lähtenyt ihan hyvin liikkeelle.

– Joukkueenakin olemme tavoitteessa mukana. Tähän mennessä olemme keränneet pisteitä kahden pisteen keskiarvolla, mikä on hyvä tahti. Toivottavasti meno pysyy samanlaisena, Äijälä miettii.

Toisen polven oululaisjalkapalloilija on pelaaja, joka omaa mahdollisuudet kehittyä huomattavasti Ykköstäkin kovempiin sarjoihin. Päävalmentaja Juha Malinen pyrkii omalta osaltaan viemään nuorukaisen peliä eteenpäin.

– Juha on kyllä tuonut paljon uusia näkökulmia peliini. Olen saanut hyviä vinkkejä sijoittumiseen, pelin avaamiseen ja kyllä kaiken kaikkiaan olen saanut uusia juttuja peliini. Mielestäni jotain on jo tarttunut mukaankin, Äijälä kertoo.

AC Oulun puolustuspeli on ollut kauttaaltaan hyvällä tasolla, sillä neljässä ottelussa oma verkko on heilahtanut vasta kaksi kertaa. Oikeana laitapakkina pelaavan Äijälän lisäksi puolustuslinjan muodostavat vasen laitapuolustaja Niko Kukka sekä topparikaksikko Antti Pehkonen – Boussad Houche.

– Yhteispeli on kyllä toiminut erittäin hyvin ja olemme pystyneet kommunikoimaan sekä keskustelemaan asioista. Tavoitteena on jatkaa samaan malliin ja tietenkin henkilökohtaisesti toiveissa on, että saa olla mahdollisimman paljon avauksessa, jo kaksi vuotta sitten AC Oulun harjoitusringissä mukana ollut Äijälä linjaa.

AC Oulu pelaa siis kauden viidennen sarjaottelunsa torstaina Castrenissa Käpylän Palloa vastaan. Sarjajohdossa maalieron turvin oleva oululaisjoukkue on torstai-illan selkeä ennakkosuosikki, mutta alkukausi on näyttänyt, että tämän vuoden Ykkösessä yllätyksiäkin tulee.

– Juuri tiistain harjoituksissa kävimme vähän läpi seuraavaa vastustajaa. Suurin juttu on varmasti se, että vastaan tulee erittäin kovaa taisteleva nousijajoukkue. Yhtään takki auki ei passaa lähteä siihenkään otteluun, tietää Äijälä.