Uutinen Edustus

(07.11.2010)

AC Oulu aloittaa hiljalleen valmistautumisen kohti uutta kautta jo tulevana maanantaina ylimenoajan treenien merkeissä. Harjoitusjakso kestää joulukuun 9. päivään asti.

Vielä kyseessä eivät ole viralliset AC Oulun yhteistreenit, koska joukkueen kokoaminen ja sopimusten tekeminen ensi kaudeksi on vasta alkuvaiheessa. Tulevissa harjoituksissa nimenomaan nuorilla oululaisilla sekä esimerkiksi muualta Ouluun tulevilla sopimuksettomilla pelaajilla on mahdollisuus näyttää kyntensä.

Parhaassa tapauksessa pelaaja voi saalistaa itselleen liigapaikan ensi kaudeksi. Päävalmentaja Juha Malinen on jo kutsunut treeneihin kahdeksan uutta nuorta pelaajaa esittelemään kykyjään ja oppimaan myös treenaamisesta liigatason pelaajien kanssa.

Varsinaisen pelikaudenkaan alkamiseen ei kuitenkaan loppujen lopuksi kovin pitkä aika enää ole, sillä Liigacup pyörähtää käyntiin jo tammikuussa. Joulukuussa AC Oulun väki viettää kuitenkin lakisääteiset lomat ja paluu sorvin ääreen tositreeneihin tapahtuu loppiaisen jälkeen.

Mutta takaisin tähän hetkeen. Nyt on marraskuu, mutta futishalleissa ei olla hiljaa AC Oulun aloittaessa harjoittelun maanantaina.

– Kyseessä on mahdollisuus ylläpitää kykyjä sekä taitoja ja tämä on myös hyvä aika vahvistaa fyysisen puolen asioita. Toisaalta tämä on nuoremmille pelaajille sisäänajoaikaa. He pääsevät tiiviimpään kosketukseen joukkueen valmennuksen kanssa.

– Lisäksi jos joku ulkopuolinen on aidosti kiinnostunut AC Oulussa pelaamisesta ja kokee olevansa tarpeeksi hyvä, niin ovet ovat auki, Malinen kertoo marraskuun harjoitusten keskeisistä teemoista.

AC Oulun treenit välttynevät maanantaina suurelta pelaajaryntäykseltä, koska tieto ei ole vielä levinnyt tarpeeksi laajalle. Positiivista vipinää ja kiinnostusta on kuitenkin jo herännyt puskaradion kautta. Malisen mukaan tämän kaltaisten avoimien treenien kautta saattaa löytyä jopa yllättäviä lahjakkuuksia, joiden kyvyt eivät vielä ole futisväen laajassa tiedossa.

– Aina löytyy sellaisia, joita ei ole huomioitu oikein tai niin, että kehityskäyrä on sellaisessa nousussa, ettei sitä ei ole vielä todettu yleisesti. Siksi on rehti peli, että on mahdollisuus näyttää näin taitonsa.

Nyt myös kohennetaan pieniä heikkouksia, joihin ei aina tiiviin pelikauden aikana ole aikaa niin paljon kiinnittää huomiota.

– Ne voivat liittyä esimerkiksi nopeuteen, kestävyyteen tai lihasvoimaan. Osalta pelaajista nämä jo tiedetään. Fyysisen valmentajan kautta voimme sitten esimerkiksi ohjata pelaajia kuntosaliharjoitteluun ja niin edelleen, Malinen kertoo.

Avoimista treeneistä ja kykyjensä näyttämisestä kiinnostuneet voivat ottaa suoraan yhteyttä Maliseen. Vastaavien avoimien harjoitusjaksojen kautta AC Ouluun on aikaisemminkin löytynyt lopulta aina vakiokokoonpanoon asti nousseita pelaajia.

(Toimitus, Olli Kohonen)