Uutinen Edustus

Oulun Luistinseuran kansainvälinen toiminta saa tulevana viikonloppuna uudet mittasuhteet. OLS järjestää pelaajilleen ja valmentajilleen kansainvälisen koulutustapahtuman. Kyseessä on seuran ja Profutbol –yrityksen välinen yhteistyö, jonka avulla seuraan saadaan huippukouluttajia Espanjasta.

Kouluttajina toimivat Uefa Pro – valmentajalisenssin omaavat valmentajat, joilla on usean vuoden kokemus muun muassa RCD Espanyolin ja FC Barcelonan organisaatioista. Pääkouluttajana toimiva Albert Vinas on toiminut lisäksi Katalonian jalkapalloliiton valmennuskouluttajana ja hänen oppilaanaan on kolmen vuoden ajan ollut muuan Tito Villanova (FC Barcelonan nykyinen päävalmentaja).

– Tämä on mahtava juttu! En tiedä onko Pohjois-Suomessa järjestetty vastaavan kompetenssin omaavien kouluttajien seminaaria koskaan aiemmin. Seuralta satsaus on suuri ja uskon, että kaikki ikäluokat tulevat hyötymään näistä opeista valtavasti, OLS:n valmennuspäällikkö Antti Pehkonen hehkuttaa.

Itse koulutustapahtuma on kohdennettu seuran 2004–2001 syntyneille, joten nuorimmat ikäluokat saavat mahtavat lähtökohdat tulevien vuosien tekemiseen. Viikonlopun kestävä tapahtuma pitää sisällään luentoja pelaajille ja valmentajille sekä neljä malliharjoitusta.

– Tapahtuma on vaatinut suuria satsauksia seuralta ja tähän yhteistyökuvioon liittyy myös erilaisia jatkosuunnitelmia, joten sen takia päätimme pitää tämän koulutuksen seuran sisäisenä, Pehkonen toteaa.

OLS valmentajat ovat käyneet tutustumassa ja luomassa ahkerasti kansainvälisiä kontakteja jo aiemmin. Yksistään viime lokakuussa kolme valmentajaamme kävi AZ Alkmaarin vieraana viiden päivän ajan ja yksi valmentajistamme vieraili Lontoossa Fulhamin organisaatiossa.

– Nämä ovat loistojuttuja ja välttämättömiä, jotta pystymme kehittämään omaa toimintaamme ja ymmärtämään vaatimustason, jota tarvitaan huippupelaajien kehittämiseksi kansainväliselle tasolle. Kaikkien näiden vierailujen anti käydään yhdessä valmentajien kanssa läpi ja sieltä poimitaan olennaisimmat asiat omaan juttuumme. Molempien reissujen aikana luotuja kontakteja pidetään yllä ja on erittäin mahdollista, että meiltä lähtee valmentajien lisäksi pelaajia tai kokonaisia joukkueita jossain vaiheessa näihin seuroihin vierailulle, Pehkonen kertoo.