Uutinen Edustus

AC Oulun valmennustiimiin sopimusmuutoksia, kun Rauno Ojanen liittyy myös edustusjoukkueen valmennukseen.

AC Oulua pisimpään päävalmentajana käskenyt Rauno Ojanen nähdään jälleen penkillä tulevalla kaudella. Ojanen tuo oman kokemuksensa ja osaamisensa Veikkausliigan puolelle, mutta jatkaa myös edelleen reservin ja akatemian vetämistä.

“Mukavaa päästä päätoimiseksi valmentajaksi. Pääsen aloittamaan työt päätoimisesti, kunnes irtisanomisaika on ohi nykyisestä päivätyöstäni sairaalasta. Työnjako selviää pikkuhiljaa, mutta ensin täytyy saada siviilityöt maaliin.”, kommentoi Rauno Ojanen sopimuksen muutosta.

Laivastonsinisille tuli tarve muutoksiin, koska päävalmentaja Ricardo Duarte ei pysty suorittamaan lisenssikauden aikana häneltä puuttuvaa UEFA Pro -koulutusta, joten valmennustiimiin tarvittiin täydennystä. Palloliitto edellyttää säännöissään, että päävalmentajalla täytyy olla UEFA Pro -lisenssi suoritettuna tai hän on vähintään aloittanut lisenssin suorittamisen lisenssikaudella. Seuraava kurssi vaadittavan lisenssin suorittamiseksi alkaa joulukuussa 2022.

“Valitettavasti Ricardo ei ehdi lisenssikauden aikana aloittaa UEFA Pro-koulutusta. Rehellisyyden nimissä tämä muotoseikka pääsi yllättämään meidät, joten jouduimme tai oikeastaan lopulta pääsimme tekemään järjestelyjä seuran sisällä. Ranesta tulee yksi päätoiminen valmentaja lisää ja tämä tietysti parantaa kaiken tekemisen laatua. Teemu Tavikainen ottaa puolestaan enemmän koppia reservijoukkueen puolella silloin kun päällekkäisyyksiä tulee. Kyseessä ei ole iso muutos, mutta muutos kuitenkin.”, toimitusjohtaja Juho Meriläinen taustoittaa sopimusmuutoksia. 

Ojanen on valmentanut Laivastonsinisiä 170 ottelussa, joista 71 voittoa, 43 tasapeliä ja 56 tappiota. Kokenut luotsi saapui Laivastonsinisiin kaudella 2011 apuvalmentajaksi. Hän nousi päävalmentajaksi syksyllä 2012 ja toimi siinä roolissa aina kauden 2017 loppuun asti. Edellisen kerran Ojanen oli osa valmennusryhmää kaudella 2019 ja nousi valmentajan vaihdoksen jälkeen loppukaudeksi päävalmentajaksi.

“Olen erittäin tyytyväinen Ranen liittyessä vakituisesti valmennustiimiin. Mukava päästä työskentelemään pitkän kokemuksen omaavan valmentajan kanssa, joka tuo oman osaamisensa joukkueen päivittäiseen tekemiseen. Uskon, että Rane auttaa myös minua kehittymään paremmaksi valmentajaksi.”, kommentoi päävalmentaja Ricardo Duarte valmennustiimin muutosta.

“Rauno Ojasen rooli kasvaa hänen liittyessä ACOn Veikkausliigajoukkueen valmennustiimiin. Ranen roolia pystytään laajentamaan siviilitöiden jäädessä pois ja AC Oulun tehtyä hänestä kokopäivätoimisen valmentajan. Ojanen tuo mukanaan suuren AC Oulu-sydämen, kokemusta ja tarvittavan koulutustason.”, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen.