Uutinen Edustus

Tammikuussa AC Oulussa työharjoittelun aloittanut Mikko Rahja toimii seuran väliaikaisena tiedottajana.

Tarkkasilmäisimmät AC Oulun fanit ovat saattaneet jo huomata tammikuun aikana pieniä eroavaisuuksia esim. AC Oulun sosiaalisen median kanavien päivittämisessä tai uutisten kirjoitustyylissä.  Eroavaisuuksien takana on mediatekniikan insinööriopiskelija Mikko Rahja, joka aloitti tammikuussa työharjoittelijana AC Oulussa.

Rahja opiskelee Centria-ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikössä ja on samalla toiminut FC YPA:ssa mediatehtävissä. Hän on perustanut seuran sosiaalisen median kanavat sekä tuottanut sisältöä grafiikan, videoiden ja kuvien muodossa. Opinnäytetyönä Rahja teki Suomen ensimmäisen futsal-aiheisen dokumenttielokuvan Sievi Futsal Euroopassa, joka julkaistiin joulukuussa. 

– Mahtava hypätä yksi sarjataso ylöspäin ja liittyä ammattimaisesti johdetun AC Oulun taustajoukkoihin. Muutimme avovaimoni kanssa vajaa vuosi sitten Ouluun ja päätin viimeistellä opintoni täältä käsin. Viimeistä harjoittelupaikkaa ei tarvinnut kauaa miettiä, koska halusin käyttää palkattoman harjoittelun työpanokseni  suomalaisen jalkapallon hyväksi. Otin jo viime syksynä yhteyttä seurajohtaja Juho Meriläiseen mahdollisesta työharjoittelusta, toukokuussa valmistuva Rahja kertaa.

Rahjan työnkuvaan AC Oulussa kuuluu sosiaalisen median kanavien ylläpito, sisällöntuotanto sekä muu tiedottaminen. Hänen työharjoittelujaksonsa kestää huhtikuun loppuun asti.

– Mikko on hypännyt vaivatta mukaan toimintaan ja ollut todella iso apu etenkin minun työtaakkaa keventämällä. Hänellä on kokemusta Ylivieskasta seuratyöstä, jossa tehtävät vaihtelevat laidasta laitaan. Toivon, että meillä on mahdollisuus jatkaa yhteistyötä myös harjoitteluajan jälkeen, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen iloitsee.