Uutinen Edustus

Sarjaa on jäljellä vielä kahden ottelun verran, mutta on aika hieman avata AC Oulun tilannetta. Pureudumme sekä menneeseen, että tulevaan.

Urheilullinen menestys 2018

AC Oulun tavoitteena oli tänäkin vuonna taistella sarjanoususta Veikkausliigaan. Kun kaksi kierrosta on pelaamatta, joukkue on kolmantena KPV:n ja HIFK:n ratkaistaessa suoran nousijan ja karsijan.

Valitettavasti sarja alkoi keväällä yskien, eikä heinäkuun lopussa alkanut kymmenen ottelun tappioton putki lopulta riittänyt kirimään etumatkaa tarpeeksi. Mikä alkukaudella meni pielee ja mikä loppukaudella onnistui? Analyysin paikka on myöhemmin ja seura- ja valmennusjohto pohtii asiaa kuumeisesti. Fakta on kuitenkin se, että muutama seura operoi hieman isommilla resursseilla ja olivat meitä parempia. Sitä ei jossittelu muuta.

Yleisö on löytänyt tällä kaudella Raattiin kiitettävästi reilun 1200 katsojan keskiarvolla.

Taloudellinen tilanne

AC Oulun taloudellinen tilanne on ollut haastava jo vuosien ajan, sillä kausilla 2009-2012 tehdyt raskaat tappiot ovat rasittaneet seuran käyttötaloutta. Käytännössä vuosittain kerätyllä budjetilla on maksettu vielä edellisten vuosien laskuja. Vuosikohtaiset tulokset kaudesta 2013 eteenpäin ovat olleet lähellä nollatulosta ja tähän tilanteeseen on päästy pääasiassa reilujen leikkausten johdosta. Yhtiön liikevaihto on pyörinyt 400 000-430 000 euron tietämillä. Joukkueen lisäksi yhtiössä on vain yksi kokopäiväinen työntekijä.

Seuraan on vuosien saatossa sijoitettu rahaa ”rakkaudesta lajiin”. Menneen vuoden aikana yhtiö on saanut kaksi uutta osakkeenomistajaa (Tomi Kaismo ja Marko Hiltunen), joiden panosten ansiosta yhtiön taloudellinen tilanne on parantunut merkittävästi. Tällä hetkellä kassavajetta ei ole.

Yhtiön hallitukseen kuuluu tällä hetkellä 10 jäsentä (pj. Ville Puukka, Tomi Kaismo, Marko Hiltunen, Arto Oja, Paavo Karjalainen, Sami Leikas, Seppo Klemettilä, Ilkka Matila, Ilkka Kalermo ja Timo Kalermo). Jokaisen jäsenen panos on seuran kannalta ensiarvoisen tärkeää ja vahvistunut hallitus luo edellytyksiä kehittymiselle.

AC Oulu on aloittanut viimeisen vuoden aikana kolme uutta liiketoimintamallia. Allin Matalan kokous- ja juhlatila, parturi-kampaamo- ja hierontapalveluita tarjoava MOKU sekä jälleenmyyntisopimus Cadswell-mainosverkostoon mahdollistavat uusia varainhankintamuotoja perinteisen urheilumarkkinoinnin ja tapahtumajärjestämisen rinnalle.

Yhtiön liikevaihto noussee kuluvan tilikauden aikana (1.12.2017-31.11.2018) yli 450 000 euron.

Tulevaisuus

AC Oulun tulevaisuutta on rakennettu pitkäjänteisesti ja ennen kaikkea talouden ehdoilla. Viime vuosina saavutettu urheilullinen menestys ei ole yltänyt sille tasolle, jonne tavoitteet on asetettu. AC Oulu on tarjonnut vuosittain laivastonsinisten kannattajille ilon ja surun hetkiä – suuria ja erityislaatuisia tunteita, joita vain urheilun avulla on saavutettavissa.

Seuran arvomaailman mukaan erityisesti yhteiskuntavastuulliset teemat ovat olleet paljon esillä viestinnässä – tämä tulee ehdottomasti jatkumaan!

AC Oulun seurajohto on päättänyt jatkaa päävalmentaja Mika Lähderinteen sopimusta – ”Diego” valmentaa AC Oulua siis seuraavan kahden kauden ajan. Samalla seuran hallitus on päättänyt nostaa tulevan kauden pelaajabudjettia maltillisesti, mutta kuitenkin niin, että se mahdollistaa laadukkaamman joukkueen rakentamisen ja pelaajien keskittymisen yhä enemmän jalkapalloon. Päätöksen toivotaan luonnollisesti nostamaan urheilullista menestystä.

Upean kansainvälisen pelaajauransa tähän kauteen päättävä Markus ”Mako” Heikkinen jatkaa AC Oulun urheilutoimenjohtajana.

Kiitos

Teille kaikille yhteistyökumppaneille, kannattajille ja yleisölle – olette mahdollistaneet osaltanne tarinamme, kehittymisemme. Olette mahdollistaneet AC Oulun.

Jalakapalloterveisin,
Juho Meriläinen
Toimitusjohtaja

AC Oulun hallitus

Tiedote on lähetetty AC Oulun yhteistyökumppaneille 4.10.2018. Positiivisen palautteen myötä, tiedote päätettiin julkaista kaikkien nähtäville 8.10.2018.