Uutinen Edustus

AC Oulun edustusjoukkueen toimintaa pyörittävän AC Oulu Oy:n tilikausi alkaa joulukuussa ja päättyy marraskuussa. Toukokuun lopussa pidetty varsinainen yhtiökokous vahvisti tilinpäätöksen ajalta 1.12.2015-30.11.2016. Yhtiön tulos painui tappiolliseksi 10.658,89 euron verran.

Liikevaihtoa yhtiö keräsi 431 000 eurolla, jossa on nousua edelliseen tilikauteen noin 26 000 euroa.

Yhtiökokouksessa yhtiön hallitukseen valittiin vanhoina jäseninä Arto Oja (puheenjohtaja), Timo Kalermo, Ilkka Kalermo, Paavo Karjalainen sekä Rami Jaber. Uutena jäsenenä hallituksessa nähdään AC Oulun kannattajien valitsemana Sami Leikas. AC Oulun ja AC Oulun Kannattajien välinen yhteistyö saa näin ollen uuden ulottuvuuden, kun kannattajien edustus tulee mukaan seuran hallitus työskentelyyn.

– Operoimme pienellä budjetilla, jota pyrimme vuosittain tietysti kasvattamaan. Kasvua ja budjettia ei voi rakentaa oletusten ja toiveiden varaan, vaan kehitystä on seurattava tarkasti koko ajan ja reagoitava sitten mahdollisiin muutoksiin. Viime kaudella onnistuimme saamaan noin 7% nousun liikevaihtoon ja uskon, että tänä vuonna nousu on suurempi. Siihen tietysti vaikuttaa suuresti loppukauden myynti ja kotiotteluiden tuotot. Liikevaihdosta noin 260 000 euroa menee henkilöstökuluihin ja se luku pitää sisällään aivan kaikki kulut joukkueesta toimistoon, AC Oulun seurajohtaja Juho ”Äffä” Meriläinen taustoittaa.

– Taloustilanteemme on muuttunut vajaassa kymmenessä vuodessa katastrofista kohtuulliseksi. Hyvään on vielä matkaa, mutta suunta on ehdottomasti oikea ja teemme sen eteen koko ajan paljon töitä. Tässä yhteydessä on jälleen aika kiittää hallitusta, jokaista pelaajaa ja tausta- ja talkoohenkilöä, yhteistyökumppaneita ja yleisöä, jotka kaikki omalta osaltaan tekevät AC Oulun toiminnan mahdolliseksi, Meriläinen jatkaa.