Uutinen Edustus

AC Oulun ja päävalmentaja Ricardo Duarten tiet erkanevat kauden päätteeksi.

AC Oulun päävalmentajana syksystä 2021 alkaen toiminut Ricardo Duarte ei jatka seuran palveluksessa kuluvan kauden jälkeen. Osapuolet ovat päätyneet yhdessä ratkaisuun, jossa Duarten sopimuksen optiovuotta ei käytetä.

Ricardo on yhteisissä keskusteluissa korostanut sitä, että johtuen viimeisistä kolmen vuoden intensiivistä pesteistä, hän on havainnut tämän kauden aikana ettei omaa enää tarvittavaa energiaa jatkaakseen AC Oulun valmentajana myös ensi kaudella. Näin ollen olemme päätyneet yhdessä ratkaisuun, että yhteistyö päättyy ainakin tällä erää tähän kauteen.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kertoo

AC Oulu on kehittynyt viimeisen kahden vuoden aikana isoin askelin. Olemme lähes tuplanneet pelaajabudjetin sekä satsanneet merkittävästi valmennukseen ja muihin taustajoukkoihin. Nämä seikat yhdistettynä Ricardon sekä hänen johtaman valmennustiimin ja pelaajien sitoutuneeseen asenteeseen sekä kovaan työhön ovat aikaansaaneet sen, että olemme ottaneet seurana isoja askelia eteenpäin. Tämä on näkynyt myös pelillisissä tuloksissa.

AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo toteaa

On ollut kunnia toimia AC Oulun päävalmentajana lähes kahden vuoden ajan, ja nyt tämä ajanjakso lähestyy loppuaan. Olen pyytänyt, että työsopimukseni päättyisi tämän kauden päätteeksi. Olen silti täysin omistautunut saattamaan kauden loppuun asti ja saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset. Kiitän AC Oulun hallitusta, urheilutoimenjohtajaa Markus Heikkistä ja kaikkia työntekijöitä, yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia. Erityiskiitos avustaville valmentajille ja henkilökunnalle. Heidän omistautumisensa on ollut avain onnistumisillemme. Matkamme on ollut täynnä haasteita, mutta pelaajien täydellinen omistautuminen asialle on mahdollistanut seuran nousun. Kiitos kaikille teille, jotka teitte minusta paremman valmentajan.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte avaa kulunutta aikaa haikeana.

Myös kannattajille suuri kiitos tuesta. Jatketaan yhdessä taistelua unelmien eteen loppuun asti. AC Oulu ja Oulu jäävät aina sydämeeni.

Duarte jatkaa.

Vahvistuksia valmennustiimiin

AC Oulun tavoitteena on mennä eteenpäin myös jatkossa eikä vähiten edustusjoukkuetasolla, joten selvää on, että valmennustiimiin tarvitaan uutta energiaa ja paloa, jotta valmennustiimin, joukkueen ja yksittäisen pelaajan kehittyminen ja kehittäminen on mahdollista.

AC Oulun toimitusjohtaja Hanna Väänänen linjaa.

Joukkue on onnistunut tähän mennessä tuloksellisesti hyvin tällä kaudella, mutta täytyy muistaa, että kauden tärkeimmät pelit ovat vasta edessä. Niiden merkitys korostuu, kun mietitään, minkälaisia arvosanoja kauden päätteeksi jaellaan ja minkälaisiin kantimiin edustusjoukkue jää kauden jäljiltä. Myös kiitoksien aika on myöhemmin.

Heikkinen päättää.