Uutinen Edustus

Veikkausliigan tähtipelaajiin lukeutuva Lihatalo Rönkä ja LVI Xpert -kummipelaaja Otso Liimatta siirtyy neljän vuoden sopimuksella Portugalin pääsarjassa pelaavaan FC Famalicaoon.

Tervareissa sekä OLS:ssa juniorivuodet pelannut ja AC Oulussa Veikkausliiga-debyytin 17-vuotiaana tehnyt Liimatta on noussut kuluneen vuoden aikana sarjan tähtipelaajien joukkoon sekä Suomen U21-maajoukkueryhmään.

On ollut hienoa nähdä Otson ottamia steppejä viimeisten vajaan neljän vuoden aikana. Otso on adaptoitunut uusiin ympäristöihin seuran eri joukkueissa nopeasti. Se kertoo Otsosta pelaajana paljon. Otsolla on nopea pää ja jalat, korkea taitotaso sekä iso moottori. Nämä avut auttavat Otsoa sopeutumaan myös uran seuraavassa vaiheessa, Portugalissa. Olen erittäin iloinen, että Otso pääsee todenteolla jahtaamaan unelmiaan ja sitä tehdessään vie samalla oululaista ja suomalaista futista eteenpäin Euroopan eteläosassa. Kiitos Otso ja kaikkea hyvää jatkoon.

kiittelee AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Tarkkaan harkittu askel uralla

Siirto FC Famalicaoon on tarkkaan harkittu askel. FC Famalicao on vuosien saatossa antanut ennakkoluulottomasti peliaikaa monelle nuorelle ja seuralla on hyvät näytöt nuorten kehittämisestä kohti entistä isompia sarjoja. Liimatta liittyy välittömästi FC Famalicaon joukkueeseen.

Odotukset uudesta seurasta ovat hyvät. Toiminta on hyvin ammattimaista ja treeniympäristö laadukas.

Otso Liimatta

Silmin nähden siirrosta innostunut Liimatta pitää kuitenkin jalat maassa ja on hyvin tietoinen omista kehityskohteistaan, joilla hän uskoo avauskokoonpanoon nousun olevan mahdollista tulevaisuudessa.

Ensiksi pitää sopeutua uuden joukkueen ja liigan tempoon, mikä on todennäköisesti huomattavasti korkeampi. Myös fysiikkaa tulee vielä kehittää.

Liimatta toteaa

Osa AC Oulun strategiaa on panostaa nimenomaan nuoriin pelaajiin sekä olla ponnahduslauta kohti ulkomaalaisia sarjoja. Myös Otson tuleva seura satsaa selkeästi nuoriin ja heistä pidetään siellä huolta, mikä on nuoren ja lahjakkaan pelaajan kannalta todella hieno juttu. Olemme hyvin onnellisia Otson puolesta ja koko seurayhteisö toivottaa hänelle isot tsempit matkaan.

AC Oulun toimitusjohtaja Hanna Väänänen kertoo

AC Oululle jo toinen pelaajamyynti tämän vuoden puolella

Liimatalla oli AC Oulun kanssa sopimusta jäljellä Veikkausliigakauden 2024 loppuun saakka, joten AC Oulu saa Liimatan siirrosta korvauksen.

Tiedostamme Otson arvon ja potentiaalin. Olemme iloisia, että voimme olla seura, jossa Otso Liimatan ja Miika Koskelan kaltaiset nuoret lupaavat pelaajat ovat voineet kehittyä siihen pisteeseen, että he ovat kiinnostavat Suomea suuremmissa liigoissa pelaavia joukkueita. AC Oulu on tyytyväinen siirron taloudellisiin yksityiskohtiin.

toteaa AC Oulun hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo