Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n organisaatiossa tapahtuu muutoksia. Muutokset tähtäävät AC Oulu Oy:n hallituksen asettamaan talouden tervehdyttämisohjelmaan kausien 2012-2013 aikana.

Menobudjetin pienentäminen konkretisoituu varsinkin kaudella 2013, kun kulubudjetti rakennetaan 150000 – 200000 euroa pienemmäksi kuin kaudella 2012. Säästökuuri koskee kaikkia seuran osa-alueita eli joukkuetta, taustoja ja toimistoa.

– Organisaatiomme on ollut Ykkösen tasolle liian raskas ja kallis. Olen esittänyt AC Oulun hallitukselle syyskuun alussa uuden alustavan budjettiraamin kaudelle 2013, kulupuolen säästöohjelman sekä ratkaisuehdotuksia kulukuurin aiheuttamiin ongelmiin, kertoo AC Oulu Oy:n toimitusjohtaja Petteri Haapala.

– Säästökuuri konkretisoituu myös toimistolla. Esitykseni mukaan AC Oulu Oy:ssä ei ainakaan tulevana vuotena ole päätoimista toimitusjohtajaa vaan tehtävät hoidetaan toimistoväen ja hallituksen toimesta vastuualueita jakamalla. Esimerkiksi Mika Nurmela otti jo viime talvena suuren roolin myyntimiehenä ja tulevana talvena myyntiin panostaminen on yhä aktiivisempaa. Nuren tulee valmistautua myös peliuran jälkeiseen työelämään ja nyt on loistava oppivuosi ajaa itseään sisään uudelle työuralle, Haapala täsmentää.

– Allekirjoittaneen osalta tämä tarkoittaa sitä, että päätyöni tulee jatkossa olemaan AC Oulun ulkopuolella ja teen töitä seuran eteen taustalla. Aloitan uuden työni jo 1.10, mutta osallistun edelleen aktiivisesti AC Oulun toimintaan tekemällä mm. myyntiä päätyöni lisäksi. Olen mukana myös hallitustyöskentelyssä hallituksen kutsumana ulkopuolisena jäsenenä. Muutokset vaativat venymistä meiltä kaikilta, mutta tämä on ehdottomasti paras tie eteenpäin. Hyvällä suunnittelulla ja rooleja täsmentämällä kaikki tehtävät tulevat varmasti hoidettua, kun myös hallituksen jäsenet ottavat vastaan omat vastuualueensa, Haapala lisää.

– Hallituksen on helppo seisoa ehdotuksen takana. Petteri on nähnyt mitkä tehtävät ovat AC Oulu Oy:n toimitusjohtajalle tärkeimmät ja mitkä voidaan hoitaa hallituksen ja muun toimistoväen kesken. Esimerkiksi lisenssiasiat hoitaa myös jatkossa Petteri, koska ne ovat hänelle tuttuja viime talvelta. Porukka ei vaihdu, vaan tehtävänkuvat täsmentyvät, AC Oulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Arto Oja kertoo.

Muutokset tähtäävät taloudellisen tappiokierteen katkaisuun sekä siihen, että joukkue pysyy urheilullisesti kovalla tasolla. Joukkue toimii jatkossakin ammattimaisesti ja tavoitteena pidetään nousua Veikkausliigaan lähivuosina. Ottelutapahtumat ovat myös ensi kesänä laadukkaita ja yritysten näkyvyys AC Oulussa on kesälajien parasta – yhä edelleen.

– Muutosten ansiosta meillä on mahdollisuus rakentaa menestyvämpi joukkue kaudelle 2013, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela tiivistää.

Tulevan kauden urheilulliset tavoitteet ja joukkueen rakenne täsmentyvät, kun tulevan kauden päävalmentaja on valittu. Uutisia päävalmentajan valinnasta ja pelaajasopimuksista on luvassa lähiaikoina.