Uutinen Edustus

AC Oulun nuoret pelaajat olivat ratkaisurooleissa, kun Pohjois-Suomen alle 19-vuotiaiden kalottimaajoukkue kaatoi Pohjois-Ruotsin joukkueen Raatissa keskiviikkoiltana pelatussa ottelussa komeasti murskalukemin 5 – 0 (2 – 0).

Suomen paidassa viiletti avauskokoonpanossa peräti kuusi AC Oulun pelaajaa. Maalissa pelasi Juhani Pennanen, puolustuksessa luuti Lassi Nurmos, keskikentällä ahersivat Tuure Siira sekä Matias Ojala ja hyökkäyksessä viilettivät Arttu Siira ja Joni Mäkelä.

Ottelu ehti vanheta vain neljännelle minuutille, kun Matias Ojalan esityöstä Tuure Siira pyssytti komealla laukauksella Suomen 1-0-johtoon. Avausjakson 37. minuutilla Suomi siirtyi Nurmoksen maalilla 2-0-johtoon.

Toisella puoliajalla Suomi karkasi lopulta komeaan 5-0-voittoon. Pohjoissuomalaisten viimeisen osuman viimeisteli OLS:n Vesa Verronen.

AC Oulun nuoret ovat tulessa seuraavan kerran sunnuntaina, jolloin Raatin stadionilla pelataan Ykkösen kärkikamppailu AC Oulun ja PK-35:n välillä. Ottelu alkaa klo 18.30.