Uutinen Edustus

Ykkösen lisenssikomitea myönsi 20.1.2012 pitämässään kokouksessa AC Oululle Ykkösen lisenssin ehdollisena. AC Oulun toimitettua vaaditut asiakirjat Palloliitolle, lisenssikomitea poisti yksimielisesti ehdollisuuden 3.2.2012.

– Sovimme lisenssikomitean kanssa, että toimitamme välitilinpäätöksen sijasta täysin valmiin vuoden 2011 tilinpäätöksen, jotta he saisivat tarkan selvyyden AC Oulu Oy:n edellisestä tilikaudesta ja tämän hetkisestä taloustilanteesta. Valmiit asiapaperit toimitettiin tiistaina ja tänään perjantaina saimme asiakirjoille täyden hyväksynnän, joten lisenssin ehdollisuus poistui, AC Oulu Oy:n toimitusjohtaja Petteri Haapala selvittää.

– Toimenpide viivästytti lopullista lisenssipäätöstä kahdella viikolla, mutta saimme tässä ajassa asiat ajan tasalle. Enää ei tarvitse katsoa taaksepäin, vaan voimme positiivisin mielin keskittyä tulevaisuuteen. Yhteistyö Palloliiton kanssa oli avointa ja keräsi kiitosta molemmilta osapuolilta, Haapala kiittelee.

AC Oulu voi ylpeänä esitellä joukkuettaan – 14:sta sopimuspelaajasta peräti 12 on Oulun alueen omaa pelaajaa ja loput kaksi ovat Rovaniemeltä. Lisäksi loput harjoitusringin pelaajat ovat kaikki oululaisia tai alueen pelaajia. Myös kaikki taustahenkilöstöön kuuluvat ovat oululaisia tai Oulussa pitkään vaikuttaneita jalkapalloihmisiä.

– Tässä joukkueessa on sitä, mitä ihmiset ovat aina halunneet – oululaista nuorta ja kokenutta osaamista. Toivomme, että alueen yritykset ja yksityiset ihmiset ovat kanssamme tukemassa etenkin nuorten tietä kohti kansallista ja kansainvälistä huippua. Viesti, jota olemme saaneet ympäriltä, on ollut erittäin positiivista, Haapala lopettaa.