Uutinen Edustus

AC Oulu on valinnut kesäkuun tärkeimmäksi pelaajakseen Mika Nurmelan. Näin ollen Nurmela on oululaisten ehdokas koko Ykkösen kuukauden pelaajaksi.

Ykkösessä valitaan tälläkin kaudella kuukausittain kuukauden pelaaja. Idea on, että jokainen sarjan seura valitsee omasta joukkueestaan yhden pelaajan, joka asetetaan ehdolle kuukauden pelaaja -palkinnon saajaksi. Sen jälkeen Palloliiton maajoukkuevalmentajista koostuva valintaraati valitsee muodostuvasta listasta Ykkösen kuukauden parhaan pelaajan.

Toukokuun pelaajaksi valittiin FC PoPan nuori hyökkääjä Juho Lehtonen. AC Oulun sisäinen kuukauden pelaaja toukokuussa oli toppari Juho Meriläinen.

Kesäkuun pelaajaksi AC Oulu asetti ehdolle keskikenttäpelaaja Mika Nurmelan. Nurmela on pelannut tällä kaudella AC Oulun jokaisessa yhdeksässä pelissä täydet minuutit ja viimeistellyt otteluissa kaksi maalia. Kokeneen pelaajan merkitys joukkueelle on kuitenkin tullut esiin ennen kaikkea erikoistilanteissa ja tilanteiden rakentelussa. Nurmela onkin alustanut tällä kaudella viisi maalia.

– Nure on näyttänyt hienosti esimerkkiä joukkueen nuoremmille pelaajille niin otteluissa kuin harjoituksissakin, joissa hän tulee paikalle ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Asenne on ollut loistavalla tasolla, ja hän on omalta osaltaan nostanut koko AC Oulun profiilia. Myös koko sarjan imagolle Nurmela on tärkeä pelaaja, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen perustelee valintaa.

Palloliitto julkistaa sunnuntaina verkkosivuillaan listan muiden joukkueiden ehdokkaista. Kesäkuun pelaajan valinta julkaistaan ensi viikon puolivälissä.

(Toimitus)