Uutinen Edustus

AC Oulu ja puolustaja Lassi Nurmos ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. Samalla Nurmoksesta tulee AC Oulun kannattajien kummipelaaja kaudelle 2016.

21-vuotias HauPa- ja Tervarit-kasvatti debytoi AC Oulun paidassa jo kaudella 2011, pelaten loistavan sesongin oikeana laitapuolustajana. Kaudeksi 2014 Nurmos siirtyi Rovaniemen Palloseuran riveihin, jossa vyölle kertyi 16 Veikkausliigaottelua. Paluu kotiin tapahtui kauden 2015 kynnyksellä. ”Lamo” kuului Laivastonsinisten todellisiin runkopelaajiin – hän pelasi yhtä vaille kauden kaikki ottelut. Väliin jäi ainoastaan toinen vierasottelu Mikkelissä pelikiellon vuoksi. Yhteensä Nurmos on pelannut AC Oulun paidassa 87 virallista ottelua.

Nurmos on edustanut Suomen ikäkausimaajoukkueita 24 ottelussa. Pitkään laitapuolustajana viihtynyt Nurmos pelasi viime kauden topparina ja saman kaavaillaan jatkuvan myös tulevaisuudessa.

– Lamo oli meidän viime kauden yksi tärkeimpiä pelaajia. Hän ei ole profiililtaan ”perustoppari”, mutta minun mielestä keskisektori sopii hänelle mainiosti – Lamo tuo alakertaan nopeutta, kurinalaisuutta ja varmuutta. Uskon hänen kehittyvän kokonaisvaltaisesti Makon (Markus Heikkinen) vierellä, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

– Olemme rakentaneet joukkuetta paljolti puolustuksen kautta. Nyt kun saimme Lamon jatkamaan meillä, minun mielestä alakerta alkaa olla hyvällä mallilla. Se on kokonaisuudessaan pohjoissuomalainen ja tavoitteena on tietysti jatkaa viime kauden lopun tasolla. Kiitos Lamon sopimuksesta kuuluu kannattajille, jotka oikeastaan ovat mahdollistamassa hänen jatkonsa, AC Oulun manageri Timo Kalermo selvittää.

AC Oulun kannattajat ovat siis valinneet Lassi Nurmoksen kummipelaajakseen kaudelle 2016. Kannattajat tulevat järjestämään kampanjan, jolla tuetaan seuraa Nurmoksen palkkakuluissa. Lisää kampanjasta myöhemmin.

ACOTV

Yhteistyössä