Uutinen Seura

Uusi talenttivalmentaja Toni Virtanen saapuu Ouluun Jyväskylästä, jossa hän on toiminut viisi edellistä kautta Komeettojen valmennuspäällikkönä. Valmennussopimus kattaa kauden 2023 ja siinä on kahden kauden mittainen optio.

Naantalista VG-62:n riveistä valmentamisen aloittaneella Toni Virtasella on itsellään pelaajauralta kokemusta poikien maaotteluista, miesten Kakkosesta sekä neljän kautta yliopistojalkapalloa Yhdysvalloissa. Virtanen on juniorivuosinaan edustanut VG-62:n lisäksi TPS:a ja FC Interiä.

Erinomainen fiilis sopimuksesta. Tämä on selkeä askel itselle eteenpäin suomalaiseen huippuorganisaatioon. Olen tunnollinen ja teen paljon töitä. Pyrin tekemään pienet asiat hyvin ja sitä kautta luomaan hyvän toimintaympäristön pelaajien kehittymiselle.

Talenttivalmentaja Toni Virtanen

Talenttivalmentajan tehtävänä on kehittää AC Oulun ja OLS:n junioreita yksilötason valmentamisella, jonka tähtäimenä on kasvattaa laadukkaita oman alueen pelaajia Laivastonsinisten riveihin Veikkausliigassa ja siitä eteenpäin.

Auttaa pelaajia saavuttamaan omia tavoitteitaan, vahvistamaan vahvuuksia ja kehittämään heikkouksia. Saada yhteistyö joukkueiden valmennustiimien kanssa toimimaan ja kehittää omaa osaamista.

Toni Virtanen kertoo omista tavoitteistaan pestissä

Talenttipelaajaikäluokkien lisäksi valmentaja on mukana seuran U13-joukkueen valmennustiimissä. Talenttivalmentajan tärkein tehtävä on kehittää pelaajien arkea, olla yhtenä suunnittelijana, kehittäjänä ja toteuttajana pelaajan viikkorytmissä.

Tonilla oli kandidaateista suurin halu tulla Ouluun. Ennenkaikkea Toni näkee Oulun ympäristönä, jossa hänkin voi kehittyä valmentajana. Eli Oulu ei ole Tonille pelkästään työpaikka vaan myös mahdollisuus. Suomen Palloliiton valmentajakouluttajilta saimme erittäin positiivisen palautteen Tonista.  Hyvästä harjoitusten suunnittelusta, jämäkästä harjoitusten johtamisesta ja selkeästä kommunikoinnista.

Oulun Luistinseuran valmennuspäällikkö Ari Seppälä

Talenttivalmentaja toimii Oulun Luistinseuran ja AC Oulun junioreiden talenttipelaajien valmentajana. Hänen valmennukseen valitaan pelaajia eri ikäluokista valmennusvastaavien kanssa yhteistyössä.  

Toni on ahkera ja haasteita pelkäämätön valmentaja ja kenttävalmentaminen jämäkkää sekä kommunikoi selkeästi. Hän haluaa kehittää pelaajia ja itseään valmentajana. Hienoa saada Toni Ouluun!

Joanalle kiitos menneestä kaudesta. Hän teki todella paljon töitä talenttipelaajien eteen kelloon katsomatta. Kaikkea hyvää Joanalle jatkoon!

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen