Uutinen Edustus

Toukokuun viimeiselle päivälle luvassa oli Suomen Cup herkkua. Oulun lisäksi 10 muulla paikkakunnalla päästiin nauttimaan Cup peleistä. Keskiviikon keli ei vielä hirveän kesäinen ollut, mutta Raatissa voittoa todisti silti reilu 800 silmäparia – lämmin kiitos katsojille! AC Oulun paidassa nähtiin myös paluu muuttaja kun Magnus Breitenmoser pääsi pukemaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna laivastonsinisen univormun päälle.

Ensimmäisellä puoliajalla Haka puolusti alhaalta ja antoi pallonhallinnan Laivastonsinisille. Oululaiset hallitsivat peliä alusta alkaen luoden myös vaarallisia hyökkäyksiä. Kliinisyyttä ei kuitenkaan viimeisiin ratkaisuihin löytynyt ja ensimmäisenä maalinteossa onnistikin Haka. 28.minuutin kohdalla Haka saa kulmapotkun jossa Fallou Ndiaye jää vapaaksi ja pääsee puskemaan pallon ohi Juhani Pennasen. Puoliajalle mennään Hakan 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla jatketaan samaa teemaa – Haka puolustaa alhaalta ja koittaa iskeä vastaan. AC Oulu onnistuu taas luomaan paikkoja, mutta boksissa palloa ei saada vaara-alueelle. 62.minuutin kohdalla nähdään 4 pelaaajavaihtoa oululaisilta, kun Noah Pallas, Lasse Ikonen, Otso Liimatta ja Onni Suutari astelevat kentälle. Vaihtojen myötä laivastonsinisten ote vain kiristyy ja 82.minuutin kohdalla nähdäänkin tasoitus. Otso Liimatta onnistuu harhauttamalla saamaan jalkansa vapaaksi ja antaa loisto keskityksen Onni Suutarille. Raahen härkänä tunnettu suutari viimeistelee ilmasta takanurkkaan. Varsinaisen pelinajan loppuun mennään tasatilanteessa. Seuraavaksi vuorossa rangaistuspotkukilpailu

Juhani Pennanen aloittaa vahvasti rangaistuspotkukilpailun kopatessaan Ryan Mahutan yrityksen. Kolmannessa vetäjä vuorossa koetaan kummia, kun Noah Pallaksen ensimmäisen vedon torjuu Haka maalivahti Anton Lepola. Avustavan tuomarin lippu on kuitenkin ylhäällä virheen merkiksi – Lepola on astunut maaliviivan yli ennen laukausta. Pallakselle uusi yritys ja tällä kertaa maali painuu verkon perukoille. Myös muut oulun laukojat onnistuvat pilkuissaan ja AC Oulu siirtyy 16 parhaan joukkoon!