Uutinen Edustus

Ghanalainen 18-vuotias vasenjalkainen hyökkääjä Cephas Doku pelaa loppukauden AC Oulun riveissä.

AC Oulu ja Cephas Doku, 18, ovat allekirjoittaneet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Ennen AC Ouluun tuloa Doku on pelannut 1,5 vuotta miesten pelejä Ghanassa Liberty Professionalsin riveissä. Hän saapui Ouluun testille elokuun alkupuolella. Mies on kumminkin näyttänyt potentiaalinsa Laivastonsinisten valmennusjohdolle, ja nyt hänelle tarjottiin näyttöjen perusteella sopimusta. 

– Minun tavoitteenani on antaa kaikkeni loppukauden otteluihin, ja auttaa joukkuetta nousemaan sarjan kärkeen. Haluan myös näyttää, ja ansaita jatkosopimuksen ensi kaudelle, kertoo Doku itse. 

Doku oli keväällä myös Spartak Moskovan testillä maaliskuussa kahden viikon ajan. Hän on ollut lisäksi mukana Ghanan alle 20-vuotiaiden maajoukkueen leirityksissä alaikäisenä pelaajana.

– Cephas on nopea ja vahva hyökkääjä, jolla on kova halu tehdä maaleja. Odotusarvo hänen suhteen on korkealla, tiivistää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

– Hän iso raaminen pelaaja, joka osaa linkittää peliä helpoilla ratkaisuilla. Hän on lisäksi nöyrä pelaaja, joka tekee paljon töitä joukkueen eteen. Hänessä on paljon potentiaalia, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, kiteyttää AC Oulun pelaajavalmentaja Markus Heikkinen

Doku nähdään AC Oulun kokoonpanossa jo sunnuntaina, kun Laivastonsiniset kohtaavat FC KTP:n Kotkassa Arto Tolsa Areenalla. Hän tulee pelaamaan AC Oulussa pelinumerolla 27.