Uutinen Edustus

Veikkausliigajoukkue AC Oulun valmennustiimi on valittu. Rauno Ojanen jatkaa päävalmentajana. Ryhmään uusia tuulia tuovat Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo. Kaikkien valmentajien sopimuksen kesto on kaksi vuotta, joissa on seuraoptio yhdelle vuodelle.

AC Oulun päävalmentajana jatkaa Rauno Ojanen. Kokenut oululainen on toiminut useaan otteeseen AC Oulun päävalmentajana sekä myös muissa rooleissa. Pitkään valmentaneen Ojasen vahvuutena on kokonaisuuksien hallinta, joten vastuun ottaminen sopii hänelle hyvin. 58-vuotiaalla Ojasella on eniten otteluita seurahistoriassa valmentajana ja nyt tuleva kausi on yhdeksäs, jolloin hän on toiminut kokonaan tai osittain päävalmentajan roolissa.

Rauno Ojanen. Kuvaaja: Antsa / AC Oulu.

Loistava fiilis jatkaa matkaa AC Oulun kanssa. Edustuksen viime kausi oli hyvin kaksijakoinen ja jätti paljon hampaankoloon. Meillä on todella osaavia, motivoituneita ja kunnianhimoisia valmentajia ja odotan innolla varsinaisen työn aloittamista. Kyllä minä olen kasvanut niin lujasti tähän seuraan kiinni, että onneksi ei tarvinnut miettiä muita vaihtoehtoja.

Päävalmentaja Rauno Ojanen

AC Oulun pelillistä prosessia on palkattu johtamaan Tuomas Silvennoinen. Tuomas on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt valmentamaan jo pitkään useissa eri ympäristöissä ja rooleissa. Savonlinnasta kotoisin oleva Silvennoinen toimi kahdella edelliskaudella HJK:n Toni Koskelan valmennustiimissä ja hän on myös Pikkuhuuhkajien valmennusryhmässä. 38-vuotias valmentaja on kerinnyt kartuttamaan osaamistaan myös ulkomailla toimiessaan italialaisessa Giorgione Calciossa apuvalmentajana.

Tuomas Silvennoinen. Kuvaaja: Antsa / AC Oulu.

Odotan innolla työskentelyä AC Oulun organisaatiossa. Tavoitteena on luoda ympäristö, jossa yhdessä pystymme ylittämään omat sekä muiden odotukset.

Valmennustiimin jäsen Tuomas Silvennoinen

Kolmantena niin sanottuna kenttävalmentajana tulee toimimaan Mikko Viitsalo. Kaksi edellistä kautta 34-vuotias valmentaja toimi KTP:n valmennustiimissä. Tuomaksella ja Mikolla löytyy myös yhteistä valmennushistoriaa JIPPO:n B-junioreista.

Mikko Viitsalo. Kuvaaja: Antsa / AC Oulu.

Olen todella innoissani tulossa Ouluun ja liittymässä AC Oulun valmennustiimiin. Olen kuullut paljon positiivista muista valmennustiimin jäsenistä, ja lisäksi Tuomas on minulle entuudestaan tuttu työskenneltyämme yhdessä Joensuussa samassa valmennustiimissä. Olen varma että tällä porukalla tulemme olemaan ennen kaikkea todella hyvä tiimi, joka pystyy luomaan toimintakulttuurin jossa työskennellään tehokkaasti sekä seuran arvojen mukaisesti. 

Olen todella otettu saadessani kuulua tähän tulevaan ryhmään sekä uuteen prosessiin.

Valmennustiimin jäsen Mikko Viitsalo

Maalivahtivalmentajana jatkaa Jani Luukkonen, jonka vastuulla on myös reservi-ja U17-joukkueiden maalivahtien kehittymisestä huolehtiminen. Edustusjoukkueen joukkueenjohtajana jatkaa Pasi Moilanen, joka hoitaa samaa tehtävää myös reservijoukkueessa. Muista tiimin jäsenistä ilmoitetaan myöhemmin.

AC Oulu on seurana kasvanut voimakkaasti viimeisien vuosien aikana. Myös mukana olevilta ihmisiltä odotetaan halua ja kykyä kasvaa, kehittyä, reflektoida sekä kehittää. Seura haluaa jatkossa joukkueiden peli-identiteetin olevan vielä enemmän arvojensa mukainen: Taisteleva, rohkea, ylpeä ja yhtenäinen. Edustusjoukkue toimii tässä suunnannäyttäjänä. Jotta jatkossa pystyisimme ottamaan kaikilla osa-alueilla askelia eteenpäin meidän tulee päästä vielä paremmin ja enemmän käsiksi siihen, että päätöksiä ja ratkaisuja tehdään faktaperusteisesti. 

Vähemmän tekosyitä ja enemmän peiliin katsomista sekä sitä kautta kohti haasteiden ratkaisemista. Enemmän konkretiaa ja selkeyttä toimintaan, vähemmän abstraktisuutta. Joukkuetasolla se tarkoittaa yksinkertaistettuna: enemmän irti yksittäisestä pelaajasta sekä kollektiivista. Enemmän toimintaa pelissä. Nämä asiat mielessä AC Oulu on palkannut valmennustiimin, jonka tarkoituksena on olla enemmän kuin osiensa summa. Kaikilla tiimin jäsenillä ovat omat vahvuutensa ja ne huomioiden valmennustiimi määrittelee vastuualueet yhteistyössä.

Olen erittäin iloinen uuden valmennustiimin kokoonpanosta. Jokaisella heistä on suuret vahvuudet.  Persoonaltaan jokainen on sopivasti erilainen, mutta samankaltaisuus tulee esille siinä, että kaikki uskovat kuitenkin yhteistyöhön ja yhtenäisyyteen kaikessa toiminnassa. Rane omaa suuren määrän tietoa ja kokemusta laidasta laitaan asioista, mitä tulee edustusjoukkuejalkapalloon. Tieto kokonaisuuksista sekä niiden hallinnasta joukkuetasolla tekevät Ranesta oivallisen vastuunkantajan koko kokonaisuudesta. Tuomas tuo mukanaan reilusti substanssioaamista sekä selkeitä ajatuksia ja toimintamalleja siitä, mihin suuntaan harjoittelua ja pelaamista olisi hyvä viedä, jotta kentällä nähtäisiin arvojensa mukainen joukkue. Mikko pystyy valmentamaan asioita yksityiskohdista kokonaisuuksiin monipuolisesti. Osaa priorisoida ja valmentaa oleellista. Myös toimintaympäristöön halutaan selkeä muutos ja näiden tekijöiden johdolla se tullaan tekemään. Ollaan myös tehty ja tullaan tekemään kovasti töitä, jotta valmentajilla olisi käytössään riittävän monipuolinen, laadukas ja työnteosta nauttiva pelaajamateriaali ensi kaudella.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

AC Oulu järjestää pressitilaisuuden keskiviikkona 8.11.2023 klo 13.00 Valveella Makujen Paljetti -ravintolassa, jossa on paikalla uusi valmennustiimi sekä urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen, toimitusjohtaja Hanna Väänänen ja hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo.

ACOTV

Yhteistyössä