Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n ylimääräinen yhtiökokous päätti 16.8.2018 järjestää suunnatun osakeannin. OTC-sijoitus Oy merkitsi 3000 kappaletta yhtiön uusia osakkeita. Samassa yhteydessä Tomi Kaismo valittiin yhtiön hallitukseen.

Lisäksi avattiin kahdelle yksityiselle henkilölle mahdollisuus merkitä enintään 100 kappaletta yhtiön uusia osakkeita.

OTC-sijoitus Oy on vuonna 1998 perustettu oululainen yritys. Sen pääasiallinen toiminta kohdistuulistaamattomien yritysten osakkeisiin sijoittamiseen. Yritys on toiminut AC Oulun yhteistyökumppanina vuodesta 2012 saakka jakaen seuran kanssa paljon yhteisiä arvoja. Osakemerkinnän myötä OTC-sijoituksesta tulee AC Oulu Oy:n suurin omistaja noin 24% osuudella koko osakekannasta.

Samalla OTC:n omistaja Tomi Kaismo liittyy AC Oulun hallitukseen täydentäen laivastonsinisten avauskokoonpanon pelikentän ulkopuolella. Yhtiötä johtaa toimitusjohtajaksi vastikään valittu Juho Meriläinen. Hallituksessa ovat Kaismon lisäksi puheenjohtajan viittaa kantavaVille Puukka sekä jäsenet Ilkka Kalermo, Paavo Karjalainen, Arto Oja, Ilkka Matila, Timo Kalermo, Seppo Klemettilä, Marko Hiltunen ja Sami Leikas.

– Keskustelut omistajuudesta Tomin kanssa alkoivat kuntosalin käytävällä. Siitä edettiin nopealla tahdilla tähän pisteeseen ja olemme todella kiitollisia ja innostuneita tästä ”yhteensattumasta”. Seurassa on tehty vuosien ajan paljon töitä vahvemman tulevaisuuden eteen ja erityisesti talouspuolta on pyritty vahvistamaan ja kehittämään. Vuoden sisällä olemme aloittaneet kaksi uutta liiketoimintaa (Moku ja Allin Matala) ja saaneet mukaan kaksi uutta suuromistajaa, kun lokakuussa Marko Hiltunen tuli mukaan. Molemmat yhteydenotot ja aloitteet ovat tulleet seuran ulkopuolelta, joten voidaan olla ylpeitä siitä mitä olemme saaneet aikaan AC Oulun brändin ja imagon eteen, toimitusjohtaja Juho Meriläinen tiivistää ajatuksensa.

OTC-sijoitus Oy:n Tomi Kaismo kertoo olevansa vakuuttunut siitä linjasta, jolla AC Oulua on kehitetty. Yhtiön toiminnalle on jo usean vuoden ajan rakennettu kestävää pohjaa ilman kohtuuttomia riskejä.

– Kun perusta on kunnossa, voidaan helpommin edetä kohti uusia yhteisiä tavoitteita, Kaismo toteaa.

– AC Oulu hyvin hoidettu seura, jolla on hyvä joukkue, mahtavat kannattajat ja sitoutunut joukko vapaaehtoisia, jotka ovat omalta osaltaan mahdollistamassa seuran toimintaa ja kehittämistä. Arvostan heidän työtään suuresti. Onkin hienoa päästä mukaan tälläiseen joukkoon kehittämään oululaista jalkapalloa, Kaismo jatkaa.