Uutinen Edustus

Brasilialainen keskikenttäpelaaja Jair, maalivahti Johannes Wentin, laitahyökkääjä Juuso Kemppainen sekä puolustaja Niilo Hautala jatkavat AC Oulussa myös kaudella 2017.

Jair jatkaa Laivastonsinisissä

Kaudelle 2016 AC Ouluun saapunut brassivahvistus Jair Tavares Silva jatkaa AC Oulussa kaksivuotisella sopimuksella. 25 ottelua viime kaudella pelannut ja yhden maalin viimeistellyt keskikentän pohjalla viihtyvä brassi on iloinen jatkostaan Oulussa. 

– Toivon että ensi vuonna nousu Veikkausliigaan onnistuisi. Tiedän että se ei ole helppo tavoite, mutta jos saadaan tämän vuoden joukkueen runko pysymään kasassa, kovalla työllä tulemme varmsti onnistumaan, kertoo Brasiliasta tavoitettu Jair. 

– Jair oli heti alusta asti valmis pelaaja ja hän sopeutui hyvin Suomeen. Kyseessä Ykkösen paras keskikenttäpelaaja. Kosketus ja pelikäsitys tosi hyvällä tasolla, lisäki hän voittaa ison osan kaksinkamppailuista. Todella tärkeä palanen ensi kauden joukkuetta, kertoo Teneriffalta tavoitettu AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Johannes Wentin vartioi AC Oulun maalia myös kaudella 2017

Kaudesta 2015 lähtien Laivastonsinisten maalivahtiosastolla viihtynyt Johannes Wentin solmi AC Oulun kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen. Kokkolasta lähtöisin oleva maalivahti on mielissään jatkosta AC Oulussa.

– Olen tyytyväinen, että saa jatkaa tutuksi tulleessa ympäristössä. Siviilipuolen asiat on sillä mallilla, että olen muutenkin jäämässä Ouluun. Viime kausi oli huikea kokemus ja muisto kaiken kaikkiaan. Kaikkine ylä- ja alamäkineen. Tottakai kausi 2016 oli urheilullisesti pettymys, kun ei lopulta pärjätty muille kärkijoukkueille. Toivottavasti tulevan kauden joukkueessa jatkaisi mahdollisimman moni viime kauden pelaajista. Tietty jatkuvuus joukkueessa olisi menestyksen kannalta tärkeää. Joukkue on varmasti tänä vuonna aikaisemmin kasassa, aikaisin alkavan Suomen Cupin johdosta. Toivon siis ettei annettaisi alkukaudesta vastustajille liikaa etumatkaa. Ja myös että pystyttäisiin joukkeena, ylittämään ne vaikeat ajat kauden aikana.

– Mielestäni viime kausi oli kuitenkin isossa kuvassa varovaisen positiivinen. Vaikkakin mukaan mahtui aivan järkyttäviä hasseja. Ne on unohdettu ja opiksi on otettu. Mitään sarjasijoituksia tai muuta en nyt ala lupailemaan, ne ei sitten tuu toteutuun. Aion tehdä parhaani joka päivä treeneissä, ja jos kentälle pääsee niin annan kaikkeni jotta joukkue pärjäisi. Kauden lopussa katsotaan sitten mihin se riittää, kertoo Yliopistolta tavoitettu Wentin. 

Viime kaudella 25 ottelussa Laivastonsinisten maalilla torjuneen Wentinin sopimus oli myös päävalmentajan mieleen. 

– Jontun sopimuksen myötä saatiin tärkeälle pelipaikalle jatkuvuutta. Jantsan valmennuksessa ensi kauden odotusarvot ovat korkeat, ja Jontulla on mahdollisuus lunastaa ne, jos keskittyminen pysyy kasassa, kertoo Urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Juuso Kemppainen hyökkää jatkossakin Laivastonsinisten riveissä

Viime kaudella 22 ottelussa AC Oulussa pelannut Juuso Kemppainen jatkaa vuoden mittaisella sopimuksella. Oulun oma poika viimeisteli viime kaudella yhden maalin, joten nälkää jäi paljon tulevalle kaudelle. 

– Jatkan AC Oulussa hyvillä mielin. Viime kausi jätti järkyttävästi nälkää, ja muita seuravaihtoehtoja ei tarvinnut edes miettiä. Ensimmäinen kausi Laivastonsinisissä jätti hyvät fiilikset, ja olen tyytyväinen saadessani jatkaa täällä.

Kaudelta 2017 odotan ehdottomasti sitä että otamme joukkueena sen yhden vaadittavan askeleen eteenpäin ja nousemme Veikkausliigaan. Viime kaudella se oli jo lähellä, mutta heikon syksyn takia sijoitus valahti lopulta neljänneksi. Luotan Raneen ja Makoon siinä, että saamme kasaan kovan joukkueen. Haluan kokea nousun Veikkausliigaan AC Oulun paidassa. Lisäksi tavoitteena on pysyä terveenä. Viimekauden menoa hidasti kaksi murtumaa. Uskon, että pysyessäni kunnossa pystyn ottamaan jälleen askeleen eteenpäin ja olemaan isossa roolissa joukkueessa, kertoo Kemppainen. 

– Juse pelasi ison määrän otteluita, vaikka kauden aikana oli kaksi eri murtumaa. Monipuolinen laitapelaaja, joka tuo aina energiaa kentälle. Urheilullinen sähikäinen, joka uskaltaa haastaa, analysoi päävalmentaja Ojanen. 

 

 

”Rauma boika” Niilo Hautala jatkaa AC Oulussa

Ouluun opiskeluiden vuoksi saapunut Niilo Hautala jatkaa Laivastonsinissä myös kaudella 2017. 16 ottelua pelannut raumalaislähtöisen laitapuolustajan tavoitteena on vakiinnuttaa avauksen paikka tulevalla kaudella. 

– Viime kaudella pääsin varsinkin alkukaudella paljon pelaamaan, ja tuntui että pelit meni itsellä koko ajan paremmin. Muutenkin Oulussa on ollut mukava olla, ja joukkueessa on hommat toiminu hyvin niin hieno päästä jatkamaan. Ens kaudelta odotan että pystytään taistelemaan noususta ja että itse pääsen jatkamaan hyvää treenaamista ja kehittymään. Odotan kans että kaudesta tulee tasainen, kun sarjassa on monta hyvää joukkuetta. On tosi hienoa päästä pelaamaan tasaisia ja tiukkoja pelejä. Mun isoin oma tavote on että pystyn ottamaan vakituisen paikan pelaavasta kokoonpanosta, ja sitä kautta että pelaamaan paljon. Se vaatii kovaa työtä, mutta nyt on pitkä talvi aikaa treenata hyvin, kertoo koulukiireiltä tavoittu Hautala. 

– Nipa pelasi jo menneellä kaudella hyviä pelejä rikkonaisesta harjoittelukaudesta huolimatta.Toivotaan ehjää kautta, niin saadaan vielä enemmän osviittaa miehen kyvyistä. Täytti kumminkin vasta 20 vuotta, huomauttaa urheilutoimenjohtaja Heikkinen. 
 

Taustaorganisaatiossa myös pieniä muutoksia

Timo Kalermo jättäytyy siviilikiireiden vuoksi pois AC Oulun managerin tehtävistä, mutta jatkaa AC Oulu Oy:n hallituksen jäsenenä. Pelaajavalmentaja ja juniorikoordinaattori Markus Heikkisen tittelilistalle lisätään Urheilutoimenjohtajan virka. Hän vastaa pelaajarekrytoinnista muun valmennusryhmän kanssa. Valmentajana kaudella 2016 ollut Pekka Ukonmaanaho siirtyy AC Oulun A-juniorien päävalmentajaksi. 

AC Oulun joukkue 2017 (Tilanne 4.11.2016)

Maalivahdit: Johannes Wentin

Puolustajat: Markus Heikkinen, Niilo Hautala

Keskikenttäpelaajat: Jair

Hyökkääjät: Juuso Kemppainen

Valmennusryhmä: Päävalmentaja Rauno Ojanen, Valmentaja Markus Heikkinen