Uutinen Edustus

AC Oulu on saanut oman podcast-ohjelman, jonka tarkoitus on luoda uudenlaista jalkapallokulttuuria ja tuoda AC Oulu lähemmäksi kannattajia, faneja ja ihmisiä, joita seura kiinnostaa.

AC Oulun nettisivuilla on tänään julkaistu ensimmäinen ACIAA podcastin jakso.

– Heitettiin mediaryhmän tapaamisessa syksyllä ilmoille idea omasta podcastista. Tehtiin sen pohjalta kysely Facebookissa, jossa yli 200 vastaajasta 80% kertoi kuuntelevansa podcastia, jos sellainen tehdään, kertoo mediaryhmän jäsen Mikko Rahja.

Antero Lehtonen, Aki Hiltunen ja Mikko Rahja ovat ACIAA podcastin studioisännät.

Mukaan pyydettiin Ykkösen ja AC Oulun hyvin tunteva Aki Hiltunen, jonka kanssa asiaa lähdettiin viemään voimakkaasti eteenpäin. Matkalta mukaan tarttui medianomiksi Oulun ammattikorkeakoulussa opiskeleva Antero Lehtonen. Kolmikko Rahja, Hiltunen ja Lehtonen lähtivät työstämään podcastia tosissaan ja nyt ACIAA podcastin ensimmäinen jakso on nähnyt päivänvalonsa. Vaikka podcast julkaistaan AC Oulun nettisivuilla, kyseessä on silti seurasta riippumaton media.

– ACIAA oli ja meni lehden muodossa, mutta legendaarinen nimi on jälleen voimissaan. Hienoa, että seuran ympäriltä löytyy innokkaita ihmisiä käyttämään omaa vapaa-aikaa seuran hyväksi. Kuten olen useassa yhteydessä sanonut, nykyään talkootyötä voi tehdä monella tapaa. Vaikka ACIAA podcast julkaistaan seuran välineissä, on kyseessä tekijöiden omat näkemykset – tämä itseasiassa lisää mielenkiintoa, kun pojat varmasti uskaltavat sanoa mitä oikeasti ajattelevat. Kriittisiäkin mielipiteitä on varmasti luvassa, kertoo AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

Avausjakson aiheena kolmikolla oli mennyt ja tuleva kausi sekä Suomen Cupin alkulohko ja ennakointia tulevasta Honka-ottelusta.

Ensimmäinen jakso on kuunneltavissa tästä.