Uutinen Edustus

AC Oulu on solminut neljä uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Tommi Lindholmin sopimus kattaa kauden 2020. Hyökkäyspään tulokkaiden Fareed Sadatin ja Jusif Alin sopimukset sisältävät myös optiot kaudesta 2021. Nuoren oululaislupaus Otso Liimatan sopimus ulottaa kauden 2023 loppuun saakka.

Fareed Sadat on vuonna 1998 syntynyt suomalaispelaaja, jonka sukujuuret löytyvät Afganistanista. Sadat siirtyy AC Ouluun Ykkösen MuSa:sta, jossa on kuluvalla kaudella syntynyt neljä täysosumaa – yksi AC Oulua vastaan pelatussa ottelussa Porin stadionilla 15.8. Ennen siirtymistä Poriin, Sadat ehti edustaa Suomessa muun muassa Veikkausliigan FC Lahtea, jossa pelaaja onnistui maalinteossa kolme kertaa.

Sadatilta löytyy edustuksia Suomen U19-maajoukkueesta, mutta A-maajoukkuetasolla mies teki debyytin Afganistanin riveissä Turkmenistania vastaan joulukuussa 2019. Sadat viihtyy kenties parhaiten hyökkäyksen oikealla laidalla, mutta monipuolinen hyökkääjä voi ottaa haltuun myös muut roolit hyökkäyspäässä.

Jusif Ali on puolestaan vuonna 2000 syntynyt Leppävaaran Pallon kasvatti, joka on edustanut juniori-ikäluokissa myös FC Espoota ja HJK:a. Aikuisten tasolla pelejä kotimaan kentillä on kertynyt Klubi04:n, Ilveksen ja JJK:n paidassa. AC Ouluun Ali siirtyy kroatialaisen Dinamo Zagrebin riveistä.

Ali on tuulennopea hyökkäyspään pelaaja, jonka ehdottomat vahvuudet ovat 1v1-tilanteissa. Pelipaikka AC Oulussa tulenee asettumaan laitahyökkääjän tonteille.

– Hienoa, että saatiin molempien sopimukset maaliin. Molemmat ovat hyviä 1v1-pelaajia ja he tuovatkin vaihtoehtoja hyökkäyspelaamiseen jo tälle kaudelle. Tärkeää on kuitenkin todeta, että halusimme nimenomaan sellaisia pelaajia, jotka ovat todennäköisesti meillä pidempään – siksi molemmat sopimukset sisältävät option, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

– Fareed on valmiiksi hyvässä tikissä, kun taas Jusifin edellisestä ottelusta on tovi aikaa. Samalla kun pelaamme Ykkösen kärkipaikoista, tulee muistaa että OLS:n edustuksella ja B-junioreilla on myös tärkeitä otteluita edessä. Jokaisen pelaajan panosta tarvitaan, jotta tavoitteemme toteutuvat laajalla rintamalla, Ahola päättää.

Maalivahti Tommi Lindholm on seuralle erittäin tuttu mies – raahelaiskasvatti pelasi ensimmäiset harjoitusottelut AC Oulun paidassa jo kaudella 2013. Sittemmin virallisia otteluita Laivastonsinisten paidassa on kertynyt 21 kappaletta.

Otso Liimatta on puolestaan vuonna 2004 syntynyt oululaiskasvatti, joka on kuluvalla kaudella edustanut OLS:n B-junioreita. Ennen siirtymistä OLS-paitaan, Liimatta pelasi Tervareissa. Taitava, hyökkäävä keskikenttäpelaaja on esittänyt talven ja kesän aikana mainioita otteita Markus Heikkisen alaisuudessa.

– Tommi täydentää meidän maalivahtiosastoa ainakin loppukauden ajan. Hän on tuttu mies joukkueenjäsenille ja tietysti maalivahtivalmentaja Jani Luukkoselle, joten sopimus syntyi vaivatta. Otso on puolestaan tulevaisuuden nimi, jolla on potentiaalia vaikka mihin urallaan. Hänellä on hyvä pelikäsitys ja taito tehdä ja järjestää maaleja. Kovaa harjoittelua ja hyvä tulee, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi.