Uutinen Edustus

AC Oulu on tehnyt pelaajasopimukset kuuden pelaajan kanssa. Joukkueessa nähdään uusina pelaajina maalivahti Dennys Rodrigues, keskikenttäpelaajat Chijoke Festus, Veli-Pekka Nurmi, Simo Myllymäki ja Fitim Syla sekä hyökkääjä Donewell Yobe.

AC Oulu saa tolppien väliin kovan tason vahvistuksen, sillä 29-vuotias ja 192-senttinen Dennys Rodrigues on kokenut brasilialaismaalivahti, joka on pelannut kolme kautta kotimaansa pääsarjassa muun muassa Fort Alezan sekä Santa Cruzin joukkueissa. Hyvin aktiivisesti peliin osallistuva maalivahti saapui Ouluun maaliskuussa ja ehti vakuuttaa oululaisseuran niin harjoitusten kuin muutaman harjoitusottelunkin aikana. Rodriquesin sopimus on 1+1-vuotinen.

– Rodrigues on maalivahti, joka uhkuu torjuntaluonnetta. Hän on kookas, ohjaa peliä hyvin ja osallistuu peliin kaikilla eleillä ja teoillaan. Hän on osoittanut sitoutuvansa tähän projektiin ja antaa kokeneemman pelaajan vahvalla persoonalla itseluottamusta joukkueen nuorille pelaajille, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kuvailee.

Myös keskikentälle AC Oulu saa vankkaa kokemusta, kun 32-vuotias Veli-Pekka Nurmi on solminut seuran kanssa yhden vuoden sopimuksen. Nurmi on pelannut 2000-luvulla useissa eri joukkueissa kovatasoisissa Ruotsin sarjoissa. Kotoisessa Veikkausliigassa Nurmi on pelannut uransa aikana 50 ottelua FC Interin sekä FC Jazzin riveissä. Keskikentän pohjalla pelaava Nurmi on ollut AC Oulun mukana jo helmikuun alusta lähtien.

– Muistan Nurmen jo 1990-luvulta Turusta, jolloin olin TPS:ssa valmentajana ja hän pelasi Interin junnuissa. Jo silloin hän oli jämäkkä nuorimies ja nyt Ruotsin vuosien aikana rooli on kasvanut kovasti. Mies on ottanut itselleen selkeää johtajan roolia ja osoittanut jo harjoituspeleissä olevansa todellinen pelinjohtaja. Lisäksi hän osaa kieliä ja on tutustunut erilaisiin jalkapallo-olosuhteisiin, Malinen kertoo.

TT.jpg

Tulevalla kaudella oululaisten keskikentällä nähdään myös jo usean kauden ajan eri oululaisjoukkueissa pelannut 22-vuotias nigerialaispelaaja Chijoke Festus sekä Kosovossa yli sata pääsarjaottelua pelannut 23-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja Fitim Syla, joiden sopimukset ovat yhden vuoden mittaisia.

– Festus on jo hyvin oululaistunut pelaaja, jonka vahvuuksia ovat pallon suojaaminen ja vartalon käyttö. Hän on vääntötilanteissa erittäin vahva ja tuo vaihtoehtoja peliimme. Syla puolestaan on taitava ja hyvä liikkumaan. Avoin persoona, joka tuo aktiivisella liikkeellään piristystä joukkueeseen, toteaa Malinen.

Keskikentän peliajasta tulee taistelemaan myös 18-vuotias oululaispelaaja Simo Myllymäki, joka on solminut kahden vuoden sopimuksen AC Oulun kanssa.

– Simo on hyvin mielenkiintoinen pelaaja, joka tuli tavallaan hieman puskista esiin. Siinä on pelaaja, johon kannattaa satsata, sillä hänellä on nuoreksi pelaajaksi paljon taitoa, kuntoa ja itseluottamusta. Meidän vastuullamme on nyt kehittää hänestä tulevaisuuden oululainen liigapelaaja, päävalmentaja linjaa.

Hyökkäyspäähän AC Oulu hankki 1+1-vuotisella sopimuksella 25-vuotiaan Donewell Yoben. Kotimaassaan Sambiassa reilut sata pääsarjaottelua pelannut Donewell on AC Oulussa jo viime kaudella pelanneen Dominic Yoben isoveli.

– Donewell tulee olemaan meidän kymppipaidan pelaaja ja häneltä odotetaan hyökkäyspään ratkaisuja. Miehen taustalla on muun muassa maalikuninkuus Sambiassa ja myös muutamia Sambian maaotteluita. Hänen veljensä oli linkkinä tässä siirrossa, joten tiedämme luonteen sopivan meille. Monipuolinen ja ulottuva pelaaja, jota voimme tarvittaessa käyttää myös keskikentällä. Kaiken kaikkiaan Donewell tulee olemaan pelaaja, jolta odotamme nousua isoon rooliin, korostaa Malinen.

Kaikki tuoreet sopimuspelaajat ovat harjoitelleet sekä pelanneet AC Oulun mukana jo hyvän aikaa. AC Oululla on nyt 21 pelaajasopimusta ja joukkue on lähestulkoon valmis 3. toukokuuta alkavaan sarjakauteen.

– Joukkue on yhtä topparia vaille valmis ja yksi ehdokas pestiin tulee meille loppuviikolla. Kokonaisuutena kun katsoo joukkuetta, niin olemme saaneet koluttua nälkäisimmät ja halukkaimmat oululaiset pelaajat, joiden tukena on sitten rutinoituneita ulkomaalaispelaajia. Ulkomaalaisvahvistuksiksi olemme etsineet sellaisia pelaajia, jotka sitoutuvat joukkueeseen ja ovat omalla esimerkillään valmiita auttamaan nuorempia. Mielestäni olemme onnistuneet hyvin tässä tavoitteessa.

– Olemme saaneet kasaan mielenkiintoisen joukkueen, jossa työympäristö on sellainen, että nuoret pelaajat voivat kehittyä jokaisessa harjoituksessa. Oululaiset voivat innolla odottaa sarjakauden alkua ja seurata nuorten kehittymistä, Malinen päättää.  

Ennen kauden alkua AC Oulun tavoitteena on löytää myös yhteistyöseura alempisarjalaisen seuran kanssa.

– Farmisopimuksen myötä avautuu mahdollisuus molemminpuoliseen yhteistyöhön ja päätavoitteena on oululaisen jalkapalloilun kehittäminen. Yhteistyö mahdollistaa nuorten pelaajien kehittymisen ja nousemisen uudelle urheilulliselle tasolle. Kyseessä on erittäin tärkeä asia ja uskomme, että asian merkitys ymmärretään Oulussa, viestittää AC Oulun toiminnanjohtaja Markus Kalmari.