Uutinen Edustus

Gilberto, Jair ja Gabriel Braga pelaavat Laivastonsinisissä kaudella 2016.

AC Oulu on sopinut kolme erittäin merkittävää pelaajasopimusta. Kyseiset pelaajat tulevat AC Ouluun lainapelaajiksi ja heidän sopimuksiinsa kuuluu koeaika. Kotimassa Brasiliassa heidän emäseuransa on Ituano FC, joka pelaa Sãõ Paulon osavaltion mestaruussarjassa. Sãõ Paulon osavaltiosarja on vanhin ja arvostetuin Brasiliassa. Ituano FC:n lisäksi sarjassa pelaavat mm. suurseurat Corinthians, Palmeiras, Santos FC ja São Paulo FC.

Linkkinä Ituano FC:n ja AC Oulun välillä on toiminut Luis Antonio, jolla on tuntemusta siitä minkä tyyliset brasilialaispelaajat pärjäävät Suomessa. Pelaajat saapuvat Suomeen hiihtoloman jälkeen maaliskuun puolessa välissä, joten heillä on viisi viikkoa aikaa valmistautua sarjan avaukseen.

Gilberto Trindade de Souza Neto (kuvassa alla) on vuonna 1993 syntynyt monipuolinen, nopealiikkeinen ja taitava keskikenttäpelaaja. Hän pystyy pelaamaan monessa eri roolissa keskikentällä. Hänellä on jo paljon kokemusta Sãõ Paulon osavaltion pääsarjasta.

Jair Tavares da Silva (kuvassa alla) on 1994 syntynyt keskikentän keskustan pelaaja. Hän kykenee pelaamaan keskikentällä molempiin suuntiin, sekä toimimaan pallollisena linkkinä puolustuksen ja hyökkäyksen välissä. Hän pystyy lisäksi omalla pelaamisellaan rauhoittamaan sekä rakentamaan peliä.

Jair (4)

Gabriel Braga dos Santos Gomes (kuvassa alla) on 1996 syntynyt monipuolinen hyökkääjä. Hän on vahva, nopea sekä osaa suojata palloa ja tehdä maaleja. Hänen ominaisin pelipaikka on hyökkääjä, mutta myös laitahyökkääjänä pelaaminen onnistuu.

Gilberto (1)

– Toivomme todella että nämä kolme pelaajaa ovat meillä vahvistuksia. Taustatyö on tehty erittäin tarkasti ja nämä kaverit ovat pelanneet korkealla tasolla Brasiliassa sekä heillä on palo päästä uralla eteenpäin. Heidän tavoitteenaan on jäädä Eurooppaan, joten uskon että he tulevat tekemään kovasti töitä AC Oulun riveissä. Sopeutuminen on ainoa kysymysmerkki, koska nyt he kohtaavat uuden kulttuurin, joukkueen ja tavan pelata jalkapalloa. He ovat kumminkin innokkaina tulossa Suomeen ja Ouluun, päättää AC Oulun pelaajavalmentaja Markus Heikkinen.