Uutinen Edustus

Keskikenttäpelaaja David Ramadingaye, 26, liittyy Laivastonsinisiin vuoden mittaisella sopimuksella.

AC Oulu hankki kauden kynnyksellä kokemusta keskikentällensä, kun David ”Dave” Ramadingaye kirjoitti pelaajasopimuksen tällä viikolla. Hän pystyy pelaamaan keskikentällä monessa eri roolissa. Miehen erikoinen sukunimi selittyy isän puolen tšadilaisilla sukujuurilla. Äidin sukujuuret ovat Oulussa, jossa Ramadingaye on syntynytkin, joten tavallaan voimme puhua oululaisesta paluumuuttajasta. Hänen tiensä vei kuitenkin varhain syntymän jälkeen Etelä-Suomeen, missä hän pelasi juniorivuosina Kasiysin, HJK:n ja Hongan riveissä.

Viime kauden Ramadingaye aloitti Esport Hongan riveissä Espoossa, mutta siirtyi kesken kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseuraan, jossa hän kerkesi pelata neljässä ottelussa. Vajaavainen kausi selittyy eturistisidevammalla, joka tuli vuoden 2014 lopussa. 

Kausina 2011-2014 hän on ollut erittäin tuttu näky Veikkausliiga-kentillä. Ensin MYPA:ssa kaudet 2011-2013 hän oli poikkeuksetta avauksen mies ja keräsi kolmessa kaudessa vyölleen 77 ottelua. Kaudella 2014 sama homma jatkui IFK Mariehamnissa, jossa 26 pelatun ottelun lisäksi syntyi kaksi maalia. Ennen tätä pitkää Veikkausliiga-jaksoa, hän pelasi HJK:n organisaatiossa lähinnä Klubi04:n riveissä. Ramadingaye on pelannut myös 12 ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa.

– AC Oulu on hyvä vaihtoehto tämän hetkiseen tilanteeseeni. Henkilökohtainen tavoitteeni on saada peliaikaa ja vallata iso rooli joukkueen keskikentältä. Tavoitteenamme on taistella Ykkösen kärkisijoista ja Veikkausliigaan noususta. Keskikentän rooleista pohjapelaajan paikka on minulle mieluisin. Osaan ohjata pelaajia ja olen kentällä paljon äänessä. Yksi suurin syy miksi valitsin AC Oulun on pelaajavalmentaja Markus Heikkinen, jolla on paljon kokemusta ja hän pystyy varmasti auttamaan minua urallani eteenpäin, päättää Ramadingaye. 

– Dave on äijämäinen pelaaja. Ykköseen siirtyminen ei tarkoita hänelle askelta uralla alaspäin. Tiedämme hänen osaamisensa ja potentiaalinsa, kertoo lyhyesti AC Oulun manageri Timo Kalermo.

– David on ikäisekseen jo kokenut pelaaja, jolta löytyy johtajuutta ja monipuolisuutta meidän keskikentälle. Hän on juoksuvoimainen ja hänellä on hyvä oikean jalan laukaus. Meillä ei ole joukkueessa juuri hänen ikäisiään pelaajia, joten uskon, että siinä mielessä hän on tärkeä pelaaja meille, pohtii AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

AC Oululla on nyt kasassa 21 pelaajasopimusta. Ramadingaye aloittaa harjoitukset AC Oulun kanssa tulevana maanantaina.