Uutinen Edustus

AC Oulu on allekirjoittanut kolme todella tärkeää pelaajasopimusta. Oululaisjoukkueeseen yksivuotisilla sopimuksilla liittyvät maalivahti David Monsalve, keskikenttäpelaaja Dominic Oppong sekä hyökkääjä Morten Gerster-Peipinen

25-vuotias Monsalve liittyi AC Ouluun kesken viime kauden. Otteluja kanadalais-kolumbialaiselle veräjänvartialle kertyi 21, joissa hän onnistui pelamaan kuusi nollapeliä. Monsalve on ominaisuuksiltaan erittäin tasainen, mutta keskityspallot ja jalalla pelaaminen ovat erityisen vahvoja osa-alueita.

– David näytti viime vuonna mitä osaa ja me tiedämme mitä saamme – hän on yksinkertaisesti tämän sarjan parhaita, ellei paras maalivahti. Meidän pelitapamme on maalivahdille usein haastava, mutta hän elää joka hetken mukana ja on valmis pelastamaan joukkueelle pisteitä – kuten huippuvahdin kuuluukin. Hän on loistava tyyppi, johtaja ja viihtyy Oulussa hyvin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kehuu.

Dominic Oppong on 28-vuotias keskikenttämies, joka viihtyy parhaiten pohjapelaajana. Fyysinen, mutta pelaava jässikkä liittyi AC Oulun vahvuuteen Monsalven suosittelemana. Viimeksi FC Edmontonia edustanut Ghanassa syntynyt, mutta Kanadan passin omaava pelaaja on esiintynyt myös Kanadan U20-maajoukkueessa.

– Olemme tarkkailleet Dominicia pitkään Davidin vinkin jälkeen. Hän on todella fyysinen jätkä, mutta osaa ja haluaa pelata meidän näköistä jalkapalloa. Meillä on pelaajatarkkailussa pienet resurssit, joten Suomen tason tasan tarkkaan tietävät pelaajat ovat meille tärkeitä myös tällä tavalla. Odotan, että Dominic tuo meidän peliin kovuutta, taitoa ja johtajuutta, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela taustoittaa.


Morten Gerster-Peipinen onnistui maalinteossa harjoitusottelussa OLS:a vastaan (Kuva: Jouko Kylmäoja)

Kolmas uusi sopimuspelaaja on maanantai-iltana sopimukseen nimensä kirjoittanut Gersten-Peipinen, joka on harjoitellut ja pelannut joukkueen mukana jo kolmen viikon ajan. Tanskalais-suomalainen hyökkääjä ajautui AC Oulun haaviin sattuman kaupalla – sukujuuriaan etsimään ja suomen kieltä opiskelemaan Ouluun muuttanut FC Randersin juniorimyllyn läpikäynyt pelaaja löysi tiensä AC Oulun harjoituksiin seuran yhteistyökumppanin kautta. 20-vuotias Peipinen ja AC Oulu allekirjoittivat aluksi kesäkuun loppuun saakka ulottovan sopimuksen.

– Morten on hyvä pelaaja, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia. Hän tuli meille yllättäen, joten vie aikansa löytää yhteiset kuviot pelikavereiden kanssa. Hän on sopeutunut joukkueeseen todella hyvin ja nauttii jälleen jalkapallosta täysin rinnoin. Hän on askeleen jäljessä kuntopohjan kanssa, mutta se ei ole ongelma sillä aikaa on. Minä odotan hänestä kauden yllättäjää, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Monsalven, Oppongin ja Gerster-Peipisen sopimusten myötä AC Oululla on kasassa 15 pelaajasopimusta kaudelle 2014. Monsalven ja Oppongin pelilupa-asiat ovat kunnossa keskiviikon TPS-ottelua silmällä pitäen. Peipisen peliluvan eteen tehdään kaikki voitava.

ACOTV

Yhteistyössä