Uutinen Edustus

AC Oulu Oy:n hallitus on kokouksessaan 21.6.2019 päättänyt vapauttaa päävalmentaja Mika Lähderinteen päävalmentajan tehtävistä. Uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Rauno Ojanen. Päätös astuu voimaan välittömästi.

Hallituksen päätös perustuu puhtaasti siihen, että urheilullinen menestys ei ole ollut riittävän hyvää. Seura asetti kuluvan kauden tavoitteekseen nousun Veikkausliigaan, joka tarkoittaa Ykkösessä sijoittumista sijalle yksi tai kaksi. Ykkösen voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan ja toiseksi sijoittunut pääsee karsimaan Veikkausliigan toiseksi viimeisen kanssa.

Tällä hetkellä AC Oulu on sarjassa sijalla kolme, mutta eroa kärkipaikkaa pitävään FC Hakaan on kertynyt jo 11 pistettä. Kakkospaikalla olevaan Turun Palloseuraan eroa on kuitenkin vain neljä pistettä.

AC Oulun peli on kulkenut vieraskentillä todella mallikkaasti, sillä viidestä ottelusta se on voittanut neljä. Kotikentällä tekeminen on ollut vaikeaa – pisteitä on kasassa viidestä ottelusta vain kolme.

– Olemme ikävä tilanteessa, jossa kukaan AC Oulun kannattaja ei haluaisi olla. Syy irtisanomiseen on vain ja ainoastaan siinä, että urheilullinen menestys ei ole tavoitteiden tasolla, AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kertoo.

– Tähän ei liity lainkaan dramatiikkaa. Mika on valmentanut AC Oulua täydellä sydämellä ja tehnyt aivan valtavasti töitä menestyksen eteen. Päävalmentajan pesti on kuitenkin raaka, sillä hän kantaa vastuun joukkueen menestyksestä. AC Oulu haluaa kiittää ”Diegoa” ajastaan AC Oulussa ensin pelaajana ja myöhemmin päävalmentajana. Hän on suoraselkäinen, ammattitaitoinen ja ahkera valmentaja, joka on kaiken lisäksi erittäin miellyttävä persoona – olen vakuuttunut, että hänellä on vielä hyvä tulevaisuus valmentajana, Meriläinen päättää.

Lähderinteen paikan täyttää valmennusryhmään hetkeä aikaisemmin noussut Rauno Ojanen.

– Kun Rauno otettiin mukaan valmennusryhmään, toivoimme todella, että tätä ratkaisua ei tulisi eteen. Katsoimme kuitenkin, että nyt on viimeinen sauma reagoida. Seuran ja joukkueen tavoite on edelleen taistella sijoista 1-2 ja etenkin kakkospaikkaan on hyvät mahdollisuudet. Jokaisen AC Oulusta välittävän täytyy nyt kaivaa puserosta entistä enemmän niin kentällä, kentän reunalla kuin katsomossa, Meriläinen jatkaa.

Ojanen ottaa päävalmentajan vastuun välittömästi ja johtaa AC Oulua ensimmäisen kerran tiistaina 25.6. kello 18.30 pelattavassa kotiottelussa AC Kajaania vastaan.