Uutinen Edustus

AC Oulun viime kauden maalitykki ja joukkueessa myös ensi kaudella jatkava Juho Mäkelä aloittaa 1.12.2019 AC Oulun kumppanuusjohtajana. Myös Jami Ruhkala vahvistaa myyntiorganisaatiota.

Mäkelän työtehtäviin kuuluu muun muassa yhteistyön kehittäminen nykyisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja uusien yhteistyökumppaneiden hankinta. Mäkelällä on pitkältä uraltaan runsaasti kokemusta useista huippuorganisaatioista ja hänellä on myös urheilujohtamisen maisteritutkinto Madridin yliopistosta. Mäkelän tulevan kauden tuplaroolin myötä AC Oulu saa toimiston puolelle käyttöönsä rutkasti lisää arvokasta kokemusta ja osaamista, joka osaltaan mahdollistaa strategian mukaisten kumppanuustavoitteiden saavuttamisen. Jami Ruhkala on erityisesti Kalajokilaakson alueella kunnostautunut urheilumyynnin ammattilainen, joka lähtee uuteen aluevaltaukseen Oulun seudulle.

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen onkin erittäin tyytyväinen organisaation vahvistumisesta.

– Olemme onnistuneet viime vuosina kumppanimyynnissä ja uusissa liiketoiminnoissa ja sitä kautta liikevaihto on kasvanut tasaisesti. Kasvu vaatii lisä tekijöitä ja osaamista. Hallituksen lisäksi ansiokasta työtä minun apuna myyntipuolella ovat tehneet Jari Turunen ja Lauri Pietilä – myös he jatkavat oto-pohjalla tehtävissään. Mäksän rooli tulee olemaan vahvasti jälkimarkkinoinnissa eli siinä, että pystymme huolehtimaan kumppanuuksista entistä paremmin ja syventämään yhteistyötä. Erityisesti haluamme lisää verkostoitumistilaisuuksia, jossa meidän kumppanit pääsevät tutustamaan toisiinsa. Mäksä sopii tähän tehtävään kuin nenä päähän. Jami Ruhkala liittyy myös myyntitiimiin ja hänen vastuulleen tulee uusasiakashankinta, Meriläinen kertaa.

Mäkelä itse puhkuu intoa uudesta tuplaroolistaan.

– Olen halunnut heti ensimmäisestä päivästä alkaen Ouluun paluuni jälkeen antaa kaiken osaamiseni AC Oulun käyttöön niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Nyt kumppanuusjohtajana aloittaessani pääsen näin tekemään entistä kokonaisvaltaisemmin ja olen enemmän kuin innoissani tuplaroolistani tulevalla kaudella, Mäkelä kommentoi.

1. joulukuuta kumppanuusjohtajana aloittava Mäkelä nostaa esiin myös Huuhkajien menestyksen ja sen vaikutuksen koko suomalaiseen jalkapalloon ja AC Ouluun.

– Huuhkajien hienot karsintapelit ja historiallinen paikka EM-lopputurnauksessa ovat synnyttäneet valtavan jalkapallobuumin koko Suomeen, joka avaa suomalaisille seuroille, ja täten myös AC Oululle, uusia mahdollisuuksia. Ajoitus kumppanuusjohtajana aloittamiselle ei täten voisi olla paljon parempi. Huuhkajien menestys osoittaa todeksi myös sen, että kovalla työllä ja yhteistyön voimalla unelmista voi tehdä totta. Ja tähän me uskomme myös AC Oulussa, Mäkelä toteaa.

Mäkelä kommentoi lopuksi vielä työtehtäviään ja tavoitteitaan kumppanuusjohtajana.

– Nykyisten kumppanuuksiemme kehittäminen ja uusien hankinta on työnkuvani ydin, jonka lisäksi haluan kehittää yhteistyötämme Oulun kaupungin, muiden oululaisten urheiluseurojen sekä muiden oululaisten jalkapalloseurojen kanssa. Mutta ennen kaikkea haluan olla rakentamassa AC Oulusta koko Oulun omaa juttua, josta jokainen oululainen voi olla ylpeä, Mäkelä päättää.

AC Oulu toivottaa Mäkelän ja Ruhkalan lämpimästi tervetulleeksi myös toimiston puolen organisaatioon.