Uutinen Edustus

Kausi 2008 laitettiin lopullisesti pakettiin AC Oulun ja kannattajaryhmä Sinitähtien välisessä leikkimielisessä salibandyottelussa. Joukkue hallitsi hienokseltaan pelitapahtumia ja kirjasi nimiinsä voiton maalein 10-8.

Ottelun avausmaalista vastasi jatkuvasti hyökkäysalueella kärkkynyt Dennys Rodrigues. Brasilialaisen kylmähermoinen viimeistely osoitti, että AC Oulun oheisharjoitteluun on selvästikin kuulunut salibandy. Rodrigues oli muutenkin ottelun hahmoja hauskuuttaessaan muita ja antaen pilke silmäkulmassa välitöntä palautetta joukkuetovereilleen varsinkin epäonnistuneista suorituksista.

Jatkossa maaliseppona kunnostautui erityisesti päävalmentaja Juha Malinen. Sinitähtien vietyä toisen erän itselleen, oli Malisen aika ottaa roolia ja astua esiin massasta. Päätöserän kaksi nopeaa maalia varmistivat, että Sinitähdet eivät enää AC Oulun karkumatkaa saaneet kiinni. Hyvää taustatukea hyökkäyspäässä antoivat myöskin Niko Kukka ja Henri Hanhela.

Heikkoina hetkinä AC Oulua piti pystyssä maalivahtina esiintynyt ja itseään Jussi Jääskeläiseksi tituleerannut Papa Niang. Ottelun erikoisimmasta suorituksesta vastasi puolestaan Donewell Yobe, jonka jalkakikka laidan vieressä päättyi pyllähtämiseen kaukalon yli. Dennys Rodrigues reagoi tähän välittömästi antaessaan keltaisen kortin takaa rapanneelle kaukalon laidalle.

Jälkipeleissä kannattajat totesivat kaatuneensa heikkoon viimeistelyyn ja puolustuksen sekoiluun. AC Oulun osalta voi nostaa esiin peli-ilon ja vahvan joukkuehengen. Nämä elementit luovatkin hyvän pohjan talven ja kevään vaativaan harjoittelukauteen.

AC Oulun kokoonpano ottelussa:

Dennys Rodrigues
Donewell Yobe
Dominic Yobe
Jefferson Pires
Papa Niang (mv)
Niko Kukka
Henri Hanhela
Juha Malinen
Tapio Haapaniemi

Kaikki pelaajat eivät päässeet paikalle, koska joukkue viettää parhaillaan lomaa.