Uutinen Edustus

Palloliitto on 31.5.2012 antanut päätöksen jossa Venance Zézén katsotaan olleen ilman edustusoikeutta pelatessaan AC Oulu – FC Viikingit ottelussa ja AC Oulu tuomittiin häviämään ottelu 0 – 3.

AC Oulun ja Zézén solmittua sopimuksen, käynnisti AC Oulu Palloverkossa asianmukaisen siirron sekä maksoi asiaankuuluvat siirto- ja vakuutusmaksut. Pelaajan entinen seura FF Jaro hyväksyi siirron. Tässä vaiheessa kävi ilmi, ettei Zézé ole pelannut virallisia otteluita Jaro-pestin päättymisen jälkeen. AC Oulussa katsottiin Palloverkon toimintojen olevan riittävä dokumentti osoittamaan, että pelaaja ei ole pelannut virallisia otteluja 7.5. jälkeen ja että pelaajan sopimus edellisen seuran, FF Jaron kanssa on päättynyt.

Tässä tilanteessa AC Oulussa on tapahtunut inhimillinen erehdys. Edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen AC Oulun olisi pitänyt hakea SPL:n kilpailumääräysten 12 §:n kohdan 11. mukainen poikkeuslupa edustusoikeuden siirrolle. Tämä lupa on AC Oululla jäänyt hakematta.

AC Oulu on lähettänyt 30.5.2012 Palloliitolle pyynnön poikkeusluvasta ja sen Palloliitto hyväksyi välittömästi. Näin ollen Venance Zézé on ollut pelikelpoinen 30.5.2012 pelatussa ottelussa AC Oulu – FC KooTeePee.

AC Oululle on annettu mahdollisuus valittaa päätöksestä ja tämän oikeuden AC Oulu tulee myös käyttämään.

– Tämä menee puhtaasti minun piikkiini, mutta pisteiden menetys kuulostaa melko kovalta rangaistukselta asiasta, jonka olisi voitu kuitata yhdellä sähköpostiviestillä. Käytämme valitusoikeutemme ja olemme luottavaisia, että rangaistus tulee muuttumaan, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela kertoo.