Uutinen Edustus

AC Oulun tiedote 3.7.2022

AC Oulu tuomitsee jyrkästi vaaraa aiheuttaneet tapahtumat ja pahoittelee suuresti tapahtunutta.

AC Oulu ja Vaasan Palloseura kohtasivat lauantaina Raatin stadionilla Veikkausliigan ottelussa. Kentällä vaasalaiset voittivat ylivoimaisen esityksen jälkeen 0-6. Ottelun jälkeen puhutuin aihe oli kuitenkin loppuhetkillä käynnistynyt tapahtumasarja, jonka aikana Raatin stadionin ulkopuolelta heitettiin muurin yli sisäpuolelle kaksi paukkupommia eli niin sanottua “bängeriä”. Pommit aiheuttivat vaaratilanteen, mutta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin. Poliisi sai kolme tekijää kiinni pian tapahtuman jälkeen. AC Oulu evää jatkossa sisäänpääsyn henkilöiltä, joiden epäillään aiheuttavan vaaraa ottelutapahtuman turvallisuudelle.

Juhlaottelun yleisömäärä (3112) osoittaa sen potentiaalin mikä Oulussa on jalkapallon suhteen. Valitettavasti joukkueen esitys kentän puolella meni pahasti pieleen ja tästä on kaikilla tietysti oikeus kriittiseen mielipiteeseen. Urheilun kuuluu aiheuttaa tunteita ja tappion hetkellä ne tunteet ovat negatiivisia. Tällä kertaa kolmen kannattajakatsomosta lähteneen henkilön toiminta ylitti kaikki mahdolliset rajat ja sitä emme voi missään tapauksessa hyväksyä.

AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

Samalla haluan muistuttaa, että paikalla ottelussa oli yli kolme tuhatta AC Oulun kannattajaa. Kannattamisen muotoja on hyvin erilaisia ja meidän kannattajakatsomoon mahtuu myös hyvin erilaisia ihmisiä. Emme siis voi, emmekä halua syyttää kaikkia muita kolmen henkilön vuoksi, koska tiedämme että suurin osa itse kannattajaryhmästä tuomitsee nämä tapahtumat. Mutta on päivänselvää, että seura ottaa entistä kovemmat keinot käyttöön ongelmien välttämiseksi, sillä turvallisuus on tärkein asia meidän tapahtumissa. Myös kannattajaryhmän täytyy pystyä itse kehittämään toimintaansa.

Meriläinen jatkaa.

AC Oulu järjestää kaikille avoimen keskustelutilaisuuden Raatin kannattajakatsomossa maanantaina 4.7. klo 17.00 alkaen. Tilaisuudessa käydään läpi ottelutapahtuman pelisääntöjä.