Uutinen Edustus

AC Oulun tapahtumajohto on päättänyt tiukentaa linjaansa katsomohuuteluiden osalta. Asiaton käytös voi jatkossa entistä herkemmin johtaa alueelta poistamiseen.

Kannattajatoiminta on urheilun suola ja AC Oulu voi ilokseen todeta oman kannattajatoimintansa kehittyneen ja kasvaneen viimeisten vuosien aikana mukavaan tahtiin. Parhaassa tapauksessa, ja yleensä, kannattajat luovat tapahtumaan tunnelmaa, saavat oman joukkueen pelaamaan paremmin ja sekoittavat vastustajan peliä.

Huonossa tapauksessa, kuten 26.6.2018 pelatussa kotiottelussa AC Kajaania vastaan, yksittäisillä katsojilla tilanne riistäytyi käsistä ja katsomosta kuultiin huutoja, jotka eivät missään tapauksessa sinne kuulu.

Saadun palautteen perusteella, AC Oulun tapahtumajohto on kokoontunut ja päättänyt tiukentaa linjaa huuteluiden osalta. AC Oulun arvoja on olla vastuullinen, menestyvä, oululainen urheiluseura. Seuran yksi tärkeimmistä kampanjoista myös taloudellisesti on ollut huippusuosiota kerännyt #ÄläKiusaaKampanja. Kampanja on kerännyt kiitosta ympäri Suomen ja esimerkiksi kilpaveli JJK otti laivastonsinisistä mallia tälle kaudelle. Tästäkään syystä AC Oulu ei voi hyväksyä henkilöön kohdistuvia solvauksia.

AC Oulun otteluissa tiukentunut linja koskee seuraavia asioita:

– yksittäiseen henkilöön tai yhteisöön kohdistuvia herjauksia

– sanallisia tai kirjallisia poliittisia kannanottoja
– toistuvaa kiroilua

AC Oulun otteluissa toivotaan lisää seuraavia asioita:
– kotijoukkueen kannustaminen
– tunnelman luominen
– hyvässä hengessä heitetyt nokkelat letkautukset

Sääntörikkomukset johtavat jatkossa herkemmin alueelta poistamiseen ja mahdollisesti myös porttikieltoon.

– Kannattajat ja katsojat ovat seuralle elintärkeitä – se on selvä asia. Jokainen seuralle kannettu euro mahdollistaa koko toiminnan. Kun on annettu tiettyjä vapauksia, niin mukana tulee myös vastuu. Kaikki urheiluun tunteella suhtauvat tietävät, että välillä tunteet ovat erittäin pinnassa. Jalkapallo-ottelu ei ole pyhäkoulu, mutta edellisessä kotiottelussa on kuulunut yksittäisiä, erittäin epäasiallisia, huutoja. Niiden perusteella ei pidä, eikä tuomita kaikkia katsojia mutta tässä kohtaa täytyy nostaa kuuluisa kissa pöydälle. Jatkossa järjestyksenvalvojat puuttuvat aiempaa tiukemmin epäasiallisuuksiin. Samat säännöt ovat voimassa koko stadionalueella sekä pääkatsomossa että aurinkokatsomossa, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kommentoi.