Uutinen Edustus

Vuonna 2002 perustettu AC Oulu täyttää tänä vuonna pyöreät kymmenen vuotta. Seuran värikäs historia pitää sisällään suuria tunteita, niin riemun kuin pettymysten hetkiltä. AC Oulu viettää juhlia yhdessä oululaisen jalkapalloyleisön kanssa kauden kolmannessa ja viimeisessä paikallisottelussa 29.8. Kyseisenä keskiviikkona Raatti odotetaan täyttyvän ääriään myöten. Luvassa on myös paljon normaalista ottelusta poikkeavaa tapahtumaa.

Kausi 2003 oli seurahistorian ensimmäinen ja kuluva kausi 2012 siis kymmenes. Historiansa aikana AC Oulu on pelannut Ykkösessä kaikkiaan kahdeksana kautena ja Veikkausliigassa on vietetty kaudet 2007 sekä 2010.

Ykkösessä otteluita vyölle tähän päivään mennessä on kertynyt 193, joista voitto on napattu 87 kertaa. Tasapeliin on päädytty 58:ssa ottelussa ja tappio puolestaan on kärsitty 48 kertaa. Maaliverkkoja Ykkösessä on venytetty vastustajan päädyssä 333 kertaa ja omissa on soinut puolestaan 215 kertaa. Pisteitä Ykkösessä on kerätty 319 kappaletta.

Veikkausliigassa otteluita on kertynyt 52 saldolla 13 voittoa, 13 tasapeliä ja 26 tappiota. Maaliero Veikkausliigassa näyttää 59 tehtyä ja 93 päästettyä maalia. Pisteitä Veikkausliigassa on otettu tasan yksi per ottelu eli 52 kappaletta.


Jarkko Hurme muistetaan taistelevana pakkina, joka ei ujostellut taklauksissaan (Tapani Pikkarainen)

Liigacupissa on pelattu 20 ottelua saldolla 8-6-6 ja maalierolla 25-25. Suomen Cupin tilastot näyttävät 16 ottelussa kymmentä voittoa, yhtä tasapeliä sekä viittä tappiota.

Kun lasketaan yhteen viralliset ottelut ja harjoitusottelut, on AC Oulu nähty kentällä kaikkiaan 384 kertaa. Voittoa on juhlittu 168 kertaa, tasapeliä mietitty 98 kertaa ja tappiota harmiteltu 118 kertaa. Vastustajan maalivahtia kymmenen vuoden aikana on nöyryytetty 651 kertaa ja omasta verkosta pallo on jouduttu kaivamaan 482 kertaa.

Tutustu AC Oulu tilastoihin kannattajaryhmä Sinitähtien sivuilta TÄSTÄ>>

Tilastojen lisäksi AC Oulu muistetaan monesta monesta ikimuistoisesta tapahtumasta aina liiganousuista putoamiseen kabinetissa sekä vahvoista persoonista kentällä ja sen ulkopuolella. Aika kultaa muistot, jokaisella tavallaan.

Pitkää ikää AC Oulu!
AC Oulu – Tunne, jonka tietää.


Mika Nurmela on osunut AC Oulun paidassa 20 kertaa. Syöttöjä tilillä on peräti 47. Yhtä hienoa vapaapotkuosumaa joutui todistamaan myös muuan Jari Litmanen syyskuussa 2010. (Tapani Pikkarainen)


Toni Kolehmainen on noussut kotikaupungin joukkueesta aina A-maajoukkueeseen saakka (Tapani Pikkarainen)


Juho Meriläinen, Dennys Rodrigues ja Juha Majava (Tapani Pikkarainen)


Upealle Raatin Stadionille siirryttiin kaudella 2011 (Tapani Pikkarainen)


Dritan Stafsula kohosi vastaikään seurahistorian eniten maaleja tehneeksi pelaajaksi 32 osumalla (Kari Väre)


Matias Ojala on yksi monesta tulevaisuuden nimestä (Kari Väre)