Uutinen Edustus

AC Oulu laajentaa toimintaansa vastuullisuusteemaa korostaen, perustamalla monikulttuurisen joukkueen Vitoseen.

Vitosessa eli tuttavallisesti 5. divarissa aloittavan joukkueen perustamisen taustalla on Liikumme Yhdessä-hanke. Hankkeen tavoitteena on maahanmuuttajien kotouttaminen liikunnan avulla.

Joukkueessa tulee pelaamaan maahanmuuttaja-taustaisia sekä kantasuomalaisia pelaajia – tavoitteena on kaksisuuntainen kotouttaminen sekä liikunnan riemu. Joukkueella ei ole urheilullisia tavoitteita. AC Oulu Villan Pojat-nimeä kantavaa joukkuetta valmentavat AC Oulun keskikenttäpelaaja David Ramadingaye sekä Kazza El Hassane.

– Vastuullisuus on meille iso teema, josta isona esimerkkinä esille voidaan nostaa #Äläkiusaa-kampanja. Liikumme Yhdessä-hankkeen puitteissa Villan Pojat joukkue olisi perustettu kaikessa tapauksessa. Kun meille tuli mahdollisuus osallistua, otimme tämän mahdollisuuden ilo mielin vastaan. Tarkoituksena on tehdä hyvää, mutta joukkueessa on meille myös iso voimavara esimerkiksi talkoolaisten muodossa – haluamme kasvattaa AC Oulun yhteisöllisyyttä entisestään, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen toteaa.

Lisätietoja joukkueesta antavat:

Juho Meriläinen, AC Oulun seurajohtaja, 0505011030

Pasi Laukka, AC Oulu Villan Pojat manageri, 0447031638