Uutinen Edustus

Talenttiryhmän tarkoituksena on kehittää potentiaalisimpia nuoria eteenpäin Veikkausliigaan ja siitä eteenpäin.

AC Oulu panostaa nuoriin pelaajiin ja perustaa uuden harjoitteluryhmän 17-19-vuotiaille pelaajille, jotka eivät vielä ole nousseet Veikkausliigajoukkueen rinkiin. Ryhmän vetäjinä toimivat Olli-Pekka Piisilä ja Juuso Kemppainen ja se koostuu Reservi ja U17-joukkueen nuorista pelaajista. Talenttiryhmän pelaajat harjoittelevat suurimman osan viikosta omana pienryhmänä ja osan viikosta seuran alla toimivien joukkueiden mukana, jossa he myös pelaavat.

OP Piisilä(keskellä) valmensi U17-joukkueen SM-hopealle. Kuva: Iitu Lehtonen

Talenttiryhmä on merkittävä lisä AC Oulun kehittymisessä osaksi suomalaisen jalkapallon huippuseuroja. Yhtenä talenttiryhmän käytännön filosofiana toimii ajatus tuottaa pelaajille mahdollisimman paljon pelinomaisia toistoja omalla pelipaikalla vahvuudet ja kehityskohteet huomioiden eikä pelkästään yksilön teknistä taitoa. Viikkorytmin rakentamiseen on käytetty Eurooppalaisten akatemioiden viikko-ohjelmia, jota pyritään soveltamaan meidän toimintaympäristöön. Tavoitteena on luoda hyvin intensiivinen kokonaisuus, joka palvelee pelaajien kehittymistä.

Tämä on seuralta merkittävä satsaus ja luotan, että tämä uutena palapelin osana kokonaisuudessa, kantaa jatkossa myös hedelmää seuran edustusjoukkueeseen valmiimpien ja parempien pelaajien suhteen. Samalla oululaisille ja myös muualta tulleille kaikkensa jalkapallouraan satsaaville, tarjoutuu merkittävä mahdollisuus kehittyä pelaajana.

AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen

Toiminnan tavoite on valmistaa akatemiaikäisiä pelaajia siirtymään edustusjoukkueeseen ja ulkomaille asti. Harjoittelun määriä ja laatua nostetaan, joukkueharjotteluun verrattuna talenttiryhmässä huomioidaan enemmän yksilön tarpeita. Pelaajille tarjotaan enemmän yksilöllistä valmennusta ja palautetta harjoittelusta sekä pelaamisesta.

Talenttiryhmä antaa upean mahdollisuuden keskittyä erilailla yksilöihin, joka varmasti motivoi myös pelaajia uudella tavalla. On hienoa päästä starttaamaan tämä projekti, joka varmasti kantaa hedelmää tulevaisuutta ajatellen. Osa strategiaamme on satsata nuoriin pelaajiin koko ajan enemmän ja talenttiryhmä on tässä loistava askel eteenpäin.

AC Oulun toimitusjohtaja Hanna Väänänen

Harjoittelulle tyypillistä on pelipaikkakohtainen harjoittelu, jolla varmistetaan että jokaiselle pelaajalle tulee harjoitusviikolla korkea määrä samoja suorituksia, joita hän kohtaa viikonlopun ottelussa. Kentällä tapahtuvan toiminnan lisäksi pelaajien arkeen perehdytään tarkemmin, jotta mm. Ravinto ja lepo mahdollistaa urheilijana kehittymisen.

Haluamme seurana yrittää maksimoida vielä paremmin nuorten pelaajien potentiaalia, ja mielestämme talenttiryhmään satsaamalla ja sen mukana tulevilla toimenpiteillä, tähän tarjoutuu entistä hienompi mahdollisuus. Harjoittelun ja valmennuksen ollessa entistä räätälöidympää, pelipaikka ja yksilön tarpeet huomioon ottaen, uskomme sen tuovan pelaajalle paremmat valmiudet tavoitella ammattilaispelaajan uraa tulevaisuudessa.

Olen erittäin tyytyväinen, kun saimme talenttiryhmän vetäjiksi OP Piisilän ja Juuso Kemppaisen tasoiset tekijät.

Markus Heikkinen
Juuso Kemppainen on edustanut AC Oulua ja OLS:a kaudesta 2014 yhtä kautta lukuun ottamatta. Kuva: Iitu Lehtonen.

Talenttiryhmän harjoittelusta vastaa OP Piisilä ja fyysisenä valmentajana Juuso Kemppainen. Harjoituksissa valmentajina toimii lisäksi seuran valmentajat edustustuksesta, reservistä ja U17-joukkueista. Tämän toiminnon kautta kaikki seuran joukkueet näkevät viikottain, missä meidän pelaajat menevät ja pelaajille löydetään yhdessä viikottain oikea paikka pelata.

Kyseessä on todella mielenkiintoinen uusi projekti, jota on ilo lähteä kehittämään. Näen tässä paljon mahdollisuuksia pelaajakehityksen näkökulmasta. Valmentamisen näkökulmasta tästä tekee erityisen kiinnostavan se, että ainoa tehtävä on kehittää yksilöitä ja auttaa heitä ottamaan seuraavia askeleita urillaan.

Talenttiryhmän vetäjä OP Piisilä
AC Oulu / OLS U17-joukkue voitti SM-hopeaa menneellä kaudella. Kuva: Iitu Lehtonen

U17 joukkueen avoimet harjoitukset

AC Oulu/OLS U17-joukkueen avoimet harjoitukset pidetään Garam Masala Areenassa 06.11-10.11.2023.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse ti 31.10.2023 mennessä osoitteeseen:
[email protected]. Liitä viestiisi alla olevat tiedot:

-nimi
-syntymäaika
-pelipaikka (jos useampi niin laita mieluisuusjärjestyksessä)
-omat yhteystiedot
-vanha seura

Harjoitukset ovat:

Ma,ti,ke ja pe klo 15.45-17.30.
Mukaan omat varusteet.

Harjoituksiin otetaan mukaan maksimissaan 55 pelaajaa.
Lisätiedot:
[email protected]